Locuitorii municipiului Lupeni care vor sã îsi plãteascã taxele si impozitele locale o pot face începând de vineri, 11 ianuarie.  Atunci îsi reia  activitatea biroul de încasare a taxelor si impozitelor locale. Încã de anul trecut, edilii din Lupeni au anuntat cã taxele si impozitele nu vor fi majorate.
“Propunerea noastrã este ca taxele sã rãmânã la acelasi nivel ca si pânã acum, pentru cã stim cã locuim cu totii într-o zonã cu probleme economice si nu vrem sã împovãrãm cetãtenii cu taxe mãrite, chiar dacã legea permite acest lucru. Mai mult, chiar dacã întâmpinãm acum o problemã cu cei care administreazã noul Sistem Integrat al Deseurilor din judetul Hunedoara si care au venit cu o nouã propunere de calcul al acestui serviciu care ar conduce la costuri mai mari pentru noi decât cele de pânã acum, le-am spus cã nu vom semna un astfel de contract. Personal, eu cred cã acest sistem ar trebui sã ne aducã costuri mai mici pentru gunoi, nu sã ne oblige sã impunem cetãtenilor taxe mai mari”, spune primarul Lucian Resmeritã.
Potrivit legislatiei, cei care îsi vor achita taxele si impozitele locale pânã la data de 31 martie 2019, vor beneficia si de reducerea cu 10% a acestora.
Monika BACIU