Hunedoara va fi primul judet din tarã care va avea Detasament de Jandarmerie Montanã. Jandarmii hunedoreni si-au prezentat bilantul aferent anului 2018.
Cu acest prilej a fost prezentat un raport de evaluare a tuturor domeniilor de activitate din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean ,,Decebal” Hunedoara, rezultatele obtinute în cursul anului 2018, fiind prezentate si principalele directii de actiune pentru anul 2019.
”În anul 2018, activitatea jandarmilor hunedoreni a vizat intensificarea misiunilor specifice, în special în domeniul gestionãrii adunãrilor publice, prin protectia participantilor si prevenirea tulburãrii ordinii de drept, de mentinere a ordinii publice, atât independent, cât si împreunã cu efectivele de politie, în vederea prevenirii si combaterii criminalitãtii, pe întreg  cuprinsul judetului si cresterea sigurantei cetãteanului”, a spus col. Robert Vâtã, comandantul I.J.J. ”Decebal” Hunedoara. Jandarmii  hunedoreni au  participat, anul trecut, la zeci de misiuni de cãutare si salvare. ”Jandarmii montani au participat, împreunã cu salvamontistii  hunedoreni sau independent, la nu mai putin de 41 de misiuni de cãutare si salvare/ evacuare a persoanelor aflate în dificultate în zona montanã. În cursul anului trecut, jandarmii de la postul Costesti au asigurat un climat de sigurantã în zona sitului arheologic Sarmizegetusa Regia, a cãrui vizitare se bucurã de un interes crescut din partea turistilor români si strãini”, a spus Mircea Flaviu Bobora.
Pentru anul 2019, Jandarmeria hunedoreanã vine cu o serie de noutãti. Judetul Hunedoara va fi primul judet din tarã care va avea un Detasament de Jandarmerie Montanã. Militarii vor actiona în toatã zona Vãii Jiului si în masivul Retezat. De asemenea, începând din aceastã primãvarã, în aria de competentã a postului de jandarmi Costesti vor exista si patrule cãlare.
Monika BACIU