Anul 2019 aduce la Universitatea din Petrosani planuri pentru continuarea proiectelor începute, dar si noi parteneriate strategice.  Asa cum ne-au obisnuit, reprezentantii institutiei de învãtãmânt superior din Valea Jiului cautã sã dezvolte noi parteneriate de colaborare, astfel încât sã creascã gradul de vizibilitate a universitãtii pe plan international. Anul calendaristic începe însã cu o perioadã de recapitulare pentru studenti si de pregãtire pentru sesiunea care debuteazã la finalul acestei luni. În urmãtoarea perioadã vor avea loc sesiuni de pregãtire cu studentii care mai au lacune la unele discipline.
“Suntem în perioada în care desi studentii sunt în vacantã, din data de 14 ianuarie când încep scoala, în cele douã sãptãmâni de activitate didacticã sã se recupereze laboratoarele, sã se recupereze seminariile si cursurile la care nu au putut participa, astfel încât sesiunea care începe din data de 28 ianuarie sã fie o sesiune cu rezultate bune atât pentru studenti, cât si pentru cei care i-au învãtat pe parcursul acestui semestru. Dorim ca aceste rezultate sã fie bune, tocmai pentru ca apoi studentii sã poatã beneficia de burse”, a declarat prof. Univ. dr. Ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universitãtii Petrosani.
Între timp, cadrele didactice ale institutiei de învãtãmânt superior din Valea Jiului pregãtesc evenimentele stiintifice care vor avea loc pe parcursul acestui an.
Monika BACIU