Cum ne mai distram dupa terminarea Sarbatorilor de Iarna

In traditia romanilor ziua de 7 ianuarie marcheaza terminarea Sarbatorilor de Iarna. De regula, perioada cuprinsa intre Craciun si Sfantul Ion este una cu multe libere si foarte multa distractie. O data cu trecerea acestor zile, tot romanul se intoarce la rutina zilnica, munca si indatoririle trecand pe primul plan.

Asta nu inseamna ca pana la viitoarea mare sarbatoare toata lumea va sta in casa si va face treburi in gospodarie. Indeosebi cei tineri vor cauta metode care de care mai inventive pentru a petrece timpul liber.

Pentru pasionatii  de sporturi de iarna din zona nu se pune problema distractiei. Desi se circula in conditii de iarna, toate drumurile catre statiunile cu domenii schiabile din zona sunt deschise. Meteorologii anunta o perioada cu ninsori abundente, dar autoritatile au dat asigurari ca sunt pregatite sa intervina in orice moment pentru a mentine drumurile deschise.  Sunt indeplinite conditiile pentru o distractie pe cinste, singura conditie fiind sa va hotarati sa dati jos kilogramele puse in timpul sarbatorilor.

Pentru cei care se lasa cu greu dusi din oras, cinematograful Serban Ionescu poate fi o destinatie potrivita pentru a petrece cateva ore placute alaturi de cei dragi. Pentru inca o perioada, capul de afis va fi filmul Aquaman, lansat in Romania la sfarsitul lui decembrie. Actorii principali din acest film sunt Jason Momoa, cunoscut spectatorilor romani ca si Khal Drogo din serialul HBO Game of Trones, si Amber Heard, fosta sotie a cunoscutului actor Johhny Depp.

Cei care prefera filmele, au posibilitatea sa se aboneze la canalele de profil si vor putea urmari productiile preferate din confortul propriei case. Este interesanta promotia celor de la HBO GO. Puteti urmari filmele de pe aceasta platforma gratis, timp de o luna, fara a va obliga in niciun fel fata de acest canal.

Este recunoscut faptul ca zona Petrosaniului este una saraca, in care peisajul stradal este dominat de farmacii si sali de jocuri de noroc. Daca numarul farmaciilor este firesc, tinand cont de profilul economic al zonei, salile de jocuri au aparut ca urmare a dorintei unora dintre noi de a obtine castiguri rapide si fara efort prea mare. Cei care au aceasta pasiune pot sa isi incerce norocul online, beneficiind de bonusuri  atractive. Un exemplu in acest sens este un cazinou online unde depui 200 de ron, fara bonus cod,  si joci cu 500 de ron.

Desi in urmatoarea perioada nu sunt programate multe evenimente in zona, iubitorii teatrului se pot considera norocosi. Actorii de la Teatrul Dramatic ,,Ion D. Sarbu”din Petrosani vor debuta in noul  sezon cu doua spectacole montate in premiera. Vineri, 11 ianuarie, de la ora 19:00, in sala Artelier, va avea loc premiera melodramei  ,,Aglaja si Dumnezeul ei de mamaliga”,  dupa Aglaja Veteranyi. Spectacolul este un veritabil one man show al actritei Irina Bodea Radu. Sambata, 12 ianuarie, in Sala Mare, va avea loc premiera piesei ,,Napasta” de Ion Luca Caragiale, in regia lui Alexandru Boureanu si scenografia Costinelei Ungureanu. Vor urca pe scena actorii: Corina Visinescu, Radu Tudosie, Amelia Toaxen, Dragos Macesanu si Mihai Alexandru. Biletele pentru spectacole pot fi achizitionate de la Agentia Teatrului.