Tabãra de iglu revine în statiunea montanã Parâng. Evenimentul va avea loc la finalul acestei sãptãmâni.  Este un eveniment inedit, organizat în statiunea montanã. În data de 12 ianuarie Adi Câmpeanu, împreunã cu clubul de zbor Pro Adrenalin, organizeazã tabãrã în Parâng, pe Pârtia Slima.  Potrivit organizatorilor, se va urca cu telescaunul vechi si se va coborî sus la finis, de unde se merge pe lângã cabana IEFS, spre pârtia B. Drumul duce pânã la pârtia Slima unde va fi tabãra.
La tabãra de iglu participarea minorilor este strict interzisã. În ceea ce priveste echipamentul necesar, organizatorii recomandã un sac de dormit, neopren, o pãturã termicã sau folie care va fi pusã pe zãpadã, (peste care se va aseza neoprenul), lopãtica, lumânãri tip candele (sã ardã timp îndelungat) 10 bucãti de om, cine are butelie micã de gaz sã o aducã, bete de mers cine doreste, un rând de haine în care se va sãpa iglu si alte haine de schimb (geacã groasã, pantaloni grosi, 2 perechi de mãnusi, cãciula (gluga). Hainele în care se va sãpa iglu, se vor uda.
Adi Câmpeanu are experientã. Acesta a învãtat sã facã acest tip de constructie în perioada în care a activat în Legiunea Strãinã. Timp de 5 ani, Adi Câmpeanu a fãcut parte din Compania de luptã montanã, unde a învãtat sã facã un iglu tip adãpost. Cine doreste sã participe la aceastã experientã, sã trimitã SMS cu numele si orasul de domiciliu, cu mentiunea confirm pentru tabãra de iglu, la numãrul meu de telefon 0736858939 pânã marti seara 08.01.2019.
Monika BACIU