Au acumulat kilograme în plus si, conform zicalei, ‚de luni, sau de anul viitor, mã apuc de cura de slãbire”, i-am gãsit la salã.
Dupã sãrbãtori si acum, când vacanta e gata, toatã lumea care vrea sã arate bine si sã scape de kilogramele acumulate la masa de Crãciun sau Revelion, se întoarce la sala de gimnasticã. Nu vin chiar de la prima orã, dar vin, pentru cã e nevoie. Pe unul dintre cei care vor sã scape de  kilogramele în plus, l-am gãsit chiar când intra la salã. „Dupã o pauzã pe care am luat-o, fiindcã am fost si operat, acum e ok. Am venit sã mã reapuc de gimnasticã. E mai greu, dupã sarmale, dar încep cu bandã, în special, apoi cu aparatele cardio. Vin aici din vara anului trecut si mi-e bine. Tata m-a convins”, ne-a spus un pusti care încã e în vacantã, dar vine de dimineatã la sala de fitness.
Erika este cea care le aratã, celor ce vor sã slãbeascã, ce au de fãcut si acum ne spune cã numãrul lor a crescut foarte mult. Asta si pentru cã în luna decembrie cam toti au luat o pauzã. „Întotdeauna, luna  decembrie ne face sã ne gândim cã, din ianuarie încep miscarea. Toatã lumea, dupã Crãciun, Revelion, se gândeste cã nu e bine cã a mai pus câteva kilograme si atunci vine acum sã facã miscare. E momentul sã începem toti, chiar si cei care nu au fãcut pânã acum miscare. E bine sã facem miscare pânã  a ne spune medicul cã este necesar”, a spus Erika Santa, instructor  la una dintre sãlile de  gimnasticã din Petrosani.
Nu îti trebuie decât vointã si un abonament lunar, care sã te motiveze sã vii zilnic.  „Din pãcate, îti ia mai mult timp sã dai jos kilogramele în plus, decât timpul în care  le-au acumulat. Dar, depinde de la om la om. Cei cu arderile mai rapide, vor da mai repede jos si vor reveni la normal. Ceilalti, care au fost un pic mai comozi, vor sta mai mult în salã. Miscarea nu o facem, însã, doar pentru a slãbi, ci pentru cã este sãnãtoasã”, mai spune Erika, pentru cei care încã mai amânã exercitiile. Sãrbãtorile au fost un prilej bun de a gusta din toate preparatele, iar cele mai multe au continut carne, grãsimi si zahãr, ori acum sunt tot mai multi cei care au constatat cã trebuie sã facã ceva. „Luna ianuarie este una explozivã din acest punct de vedere. Dacã decembrie a fost pustiu pe aici si ne-am împutinat la salã, pentru cã toti s-au gândit la porc, la mâncarea bunã, sãrbãtori, cadouri, în ianuarie reîncep viata de la capãt. Îsi propun sã fie mai bine, sã arate mai bine si sã fie sãnãtosi”, ne explicã Erika.
Si, dacã nu ati intrat niciodatã într-o salã de fitness, atunci aveti nevoie de cineva sã vã îndrume. Erika le aratã tuturor ce ar fi bine sã facã pentru început si le complicã exercitiile pe mãsurã ce trece timpul si organismul se obisnuieste cu miscarea.
Diana Mitrache