Statiunea Straja a fost gazda a mii de turisti, care au ales zãpada de la noi, pârtiile perfecte si au stiut cã sunt pe mâini bune, pentru cã echipele Salvamont au fost la datorie, indiferent cã a fost zi liberã sau nu.
În munte, zilele libere sunt doar pentru turisti si, pentru cã au fost pline toate spatiile de cazare, pârtiile au fost toate functionale, iar salvamontistii vorbesc despre dotãri de ultimã generatie.
„Am reusit, cu sprijinul administratiei locale si a primarului Lucian Resmeritã o investitie majorã în ceea ce se cheamã echipament tehnic de salvare si interventie aero. Cu sprijinul unor sponsori, am reusit achizitionarea unui mijloc de transport 4×4, pentru a usura activitatea de deplasare în zona deservitã de noi si încet-încet, serviciul public salvamont Lupeni va ajunge la dotãrile din  standarde, dar si cu HG 77. Dacã existã disponibilitate din partea celor care  organizeazã activitatea,  este posibil orice”, a spus George Resiga, seful echipei Salvamont Straja.  Pentru a evita aglomeratia, soferii au fost invitati sã parcheze în zonele special amenajate, iar salvamontistii spun cã pe toatã durata vacantei, au fost instalate si barierele care au limitat accesul autovehiculelor în statiune.  „Primarul municipiului Lupeni a luat toate mãsurile încât statiunea Straja sã fie degajatã, sã nu fie ambuteiaje si sã faciliteze interventia masinilor specializate, în caz de nevoie”, au mai spus cei de la Salvamont.  Zãpada a cãzut din abundentã, dar în fiecare zi pe pârtie, salvamontistii au recomandat multã  prudentã, echipamente corespunzãtoare si evitarea traseelor îndepãrtate, din cauza pericolului de avalansã.
Diana Mitrache