12 momente pentru 12 luni în anul 2018

Sportul nu a excelat la superlativ la nivelul Vãii Jiului în anul 2018, dar am extras câteva momente din fiecare lunã a anului:

Ianuarie 2018 Douã candidaturi!
La sefia ASF Hunedoara, pentru postul de presedinte, se anuntã si doi oameni de fotbal din Valea Jiului, Vasile Scurtu, presedintele de la Minerul Uricani si Ionut Stelescu, la acel moment, antrenor secund la Astra Giurgiu. Va câstiga… deveanul Cristian Petrean.

Februarie 2018 Nou sef la AJF
În prezenta presedintelui FRF, Rãzvan Burleanu si a 43 reprezentanti din jud. Hunedoara, este ales noul presedinte, Cristian Petrean (38 de ani ) care câstigã zdrobitor în fata lui Ionut Stelescu (Vasile Scurtu s-a retras) cu 33 – 10 la numãrul de voturi.

Martie 2018 Cristi Dulca la Petrosani
Echipa adoptatã de Petrosani, ACS Sirineasa, lider al seriei a 4-a a ligii a III-a, îl numeste ca antrenor principal pe Cristi Dulca (45 de ani), fostul component al echipei Nationale la CM din 1998.

Aprilie 2018 Calificare în semifinale
Ca urmare a încheierii pe locul 3 în seria E a campionatului national de junioare III (16 – 17 ani), echipa CSS Petrosani, antrenatã de prof. Daniel Brânzãu se calificã la turneul semifinal pe tarã.

Mai 2018 Moare Cristian Topescu
 Cel mai mare comentator român sportiv al tuturor timpurilor, Cristian Topescu, înceteazã din viatã la vârsta de 81 de ani. El a fost prezent la Petrosani în trei rânduri, pe când Jiul era o echipã de luat în seamã…

Iunie 2018 Din nou campioanã
Mãgura Pui câstigã, din nou, detasat, titlul de campioanã a ligii a V-a Hunedoara, autoritãtile locale pregãtind un frumos moment festiv pentru acest moment.

Iulie 2018 O nouã scoalã de fotbal
Damian Militaru, legendarul jucãtor al Jiului, alãturi de fostii sãi colegi Cosmin Kanduth, Sorin Ghitan si Viorel Stancu, pun bazele unui nou proiect, Scoala de Fotbal ”Damian Militaru”, pentru copii nãscuti între 2004 – 2014

August 2018 Dispare încã o echipã…
Cu toate eforturile fãcute de a mentine echipa de fotbal Hercules Lupeni campioanã a ligii a IV-a Hunedoara în 2016, finantatorul Nelu Hategan anuntã retragerea din campionat.

Septembrie 2018 Stiinta, campioanã nationalã.
Sub conducerea noului antrenor Adrian Costache, echipa de rugby Stiinta Petrosani câstigã titlul de campioanã nationalã la rugby în 7.

Octombrie 2018  Altã tragedie, moartea lui Ilie Balaci.
Unul dintre cei mai îndrãgiti fotbalisti români, Ilie Balaci (62 de ani), înceteazã din viatã la Craiova. El a jucat de multe ori împotriva Jiului în anii 80.

Noiembrie 2018 Stiinta, The Best!
Dupã câstigarea titlului national la rugby în 7, Stiinta Petrosani reuseste sã încheie sezonul de toamnã pe locul 1 în DNS (liga secundã), cu 20 de puncte avans fatã de locul 2.

Decembrie 2018 Comexim Lupeni ia totul.
Final de an dar pentru echipa de fotbal – tenis, Comexim Lupeni, care cucereste titluri nationale la toate categoriile, masculin si feminin, seniori si juniori.
GENU TUTU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.