Se schiaza pe toate pârtiile, inclusiv cea de sub telegondola, dar si pe toate cele 6 pârtii deservite de teleschiuri, dar si pe cele la care ajungi cu cele 4 telescaune. Cabanierii asteapta un record absolut de turisti, mai ales ca a nins, stratul de zapada este perfect, iar în week-end, va fi inaugurata o noua instalatie de transport pe cablu.
„Au venit foarte multi turisti si speram ca în acest week-end sa fie un record de turisti, mai ales ca sâmbata vom inaugura un nou telescaun, de 4 locuri, debraiabil si se va schia gratis în Straja. Pleaca din zona Platoului Soarelui si merge pâna spre Vârful Mutu, deservim Pârtia Constantinescu si Pârtia Mutu”, declara Emil Parau, administrator.
Va fi un Craciun pe schiuri, pentru cei care au ales statiunea de munte de la noi, iar stratul de zapada este unul perfect, asa cum spun cei care se ocupa de prepararea pârtiilor, an de an.
„Daca pâna acum, în ultimii doi ani, am fost obisnuiti sa avem mai mult zapada artificial creata, acum avem foarte multa zapada. A nins 1,10 m, mai aveam noi 10 cm zapada creata cu tunurile de zapada, asa ca acum avem un strat 1,60 m de zapada. Se schiaza pe toate pârtiile, de la vârful Straja, cota 1.868 m, pâna la 700m altitudine”, mai spune Emil Parau
Pârtiile din Straja sunt atât pentru incepatori, cât si pentru avansati, exista o telegondola cu care se poate ajunge sus în statiune, 4 telescaune si alte 6 teleschiuri sunt gata sa duca schiorii pe pârtii, iar cabanele sunt pline. Cabanierii au pregatit meniuri de Craciun cu produse de aici, din zona noastra, iar preturile sunt pe gustul tuturor.

Diana Mitrache