O actiune fãrã precedent a avut loc la Vulcan, unde, de la voluntarii de la Crucea Rosie, pânã la preoti si oamenii de bine, alãturi de cei din primãria si consiliul local, toti au pus mânã de la mânã  ca sã ajute o tânãrã bolnavã de cancer.
Andrada are 18 ani si o puternicã dorintã de a trãi, însã, pentru  a supravietui bolii, va trebui sã plece la o operatie în Turcia. Are nevoie de bani si, atunci când comunitatea a aflat, a fost organizat un adevãrat spectacol  caritabil. „Avem un caz foarte dificil, destul de greu si important pentru noi toti. O fatã de la noi are probleme si noi vrem sã o sprijinim. Vrem sã o ajutãm si administratia a dat deja un ajutor de urgentã, dar leu cu leu se adunã si toti trebuie sã fim  alãturi de ea, pentru cã doar asa sufletul nostru devine mai curat de  sãrbãtori”, a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.
Ca în fiecare an, înainte de sãrbãtori,  voluntarii de la Crucea Rosie fac astfel de  spectacole caritabile, iar Andrada a fost si ea  voluntar, motiv pentru care acum, colegii ei sunt cu ea.
„E mai multã bucurie în a da, decât în a primi. Andrada este  prietena noastrã si am aflat de situatia ei, iar acum vrem sã fim alãturi de ea”, spune unul dintre voluntarii care au fãcut spectacolul, cu care s-au strâns bani, nu doar pentru Andrada, ci si pentru copii sãrmani, care primesc astfel un cadou de Mos Crãciun. Sufletul acestei  manifestãri este Dani, cel pe care toti copiii îl stiu ca mesagerul lui Mos Crãciun. „Tema noastrã este Un zâmbet, un cântec, un copil fericit, deci acesta este telul si vrem ca oamenii sã ne rãspundã. Andrada, din pãcate, a primit o veste tristã acum doi ani de zile. Este o formã de cancer atipic, lucru pentru care vom dona o parte din bãnutii pe care îi strângem acum”, a spus Daniel Hãlãstãuan, coordonator al activitãtii Organizatiei Crucea Rosie din Vulcan.
Gârnitã Andrada din Municipiul Vulcan a fost diagnosticatã în urmã cu 2 ani cu o tumorã ovarianã care cântãrea aproximativ 3 kg. Dupã operatie, au urmat luni de zile de chimioterapie.
Ultimul RMN efectuat în anul 2018, a scos la ivealã faptul cã boala a recidivat, fiind nevoitã sã se întoarcã într-o clinicã de specialitate din Timisoara, unde a trebuit sã fie operatã din nou, de data aceasta medicii extirpând 5 tumori. Medicii chirurgi au afirmat cã Andrada mai are alte câteva mii de tumori microscopice împrãstiate în tot  organismul, iar familia s-a vãzut nevoitã sã apeleze la sprijin extern, solutia a fost gãsitã la o clinicã de specialitate din Turcia, unde ea ar putea fi operatã în schimbul sumei de 20.000 de euro, bani care ar acoperi prima interventie chirurgicalã.
La spectacolul la care s-a mobilizat întreg municipiul Vulcan a fost strânsã suma 1800 de lei, pentru Andreea, iar pãrintele Zgârcea a adunat în biserici echivalentul a aproximativ 500 de euro. Andrada mai are nevoie de bani, iar, împreunã cu pãrintii ei, facem apel cãtre toti cei care doresc sã ni se  alãture în acest proiect. Pentru mai multe  informatii despre cum o puteti ajuta pe Andrada, apelati la numãrul de telefon (0741) 398 640  (mama Andradei) Ramona Gârnita RO42RNCB0318017821670001 Gârnita Claudiu Marian
Diana Mitrache