Sistemul de Management Integrat al Deseurilor din judetul Hunedoara, investitie realizatã cu fonduri europene, intrã în linie dreaptã si va deveni functional înainte de finele acestui an.
Asta declarã reprezentantii Consiliului Judetean Hunedoara. Supercom rãmâne sã opereze pe deponeul ecologic de la Bârcea, dupã ce a câstigat licitatia.
”În urma aprobãrii acestor hotãrâri, Sistemul de Management Integrat al Deseurilor din judetul Hunedoara, investitie realizatã cu fonduri europene, intrã în linie dreaptã si va deveni functional înainte de finele acestui an. Cele patru zone au deja desemnati operatorii zonali de gestionare a serviciilor de salubrizare. Deponeul ecologic de la Bârcea Mare are, la rândul sãu, desemnatã firma câstigãtoare a contractului de delegare a gestiunii serviciului de operare si administrare. Este vorba de SC Supercom SA Bucuresti”, aratã oficialii CJ Hunedoara.
Sistemul de Management Integrat al Deseurilor din judetul Hunedoara vizeazã rezolvarea problemelor ecologice si operationale semnificative asociate generãrii si gestionãrii deseurilor, precum si dezvoltarea unui sistem integrat de gestionare a deseurilor la nivelul judetului, care sã îmbunãtãteascã nivelul de trai al cetãtenilor. Sistemul propus cuprinde toate elementele gestionãrii deseurilor, de la prevenire si colectare pânã la eliminare si este adaptat nevoilor judetului, fiind identificat drept cel mai rentabil si accesibil pentru locuitorii judetului.
Monika BACIU