Dupã o jumãtate de secol, la Petrila

Iubire si întelegere, par, de fiecare datã, sintagmele la care au recurs, ca retetã, toti cei ce reusesc, împreunã sã sãrbãtoreascã 50 de ani de cãsnicie.  La Petrila, 20 de cupluri au fost sãrbãtorite, asa cum se cuvine în an centenar, pentru cei 50, sau chiar 60 de ani de convietuire. „Vreau sã luati exemplul nostru, pentru cã as vrea sã vã spun cã nici la noi nu au mers toate ceas. Am avut greutãti mari si le-am întâmpinat. Asa sã învete si copiii de acum si  prietenii nostri, ca sã ajungã aici, sãnãtosi. Întotdeauna, si femeia si bãrbatul sã lase unul de la altul”, le-a explicat, celor prezenti, unul dintre sãrbãtoriti.
Cu pilde viatã, cu zâmbete si flori, fiecare a spus cum i-a fost în anii ce au trecut.  „E foarte bine cã am ajuns la anii acestia. Acum vãd cã e foarte bine si mã bucur cã am ajuns la aceastã frumoasã întrunire si vã doresc tuturor sã o simtiti. Nu poti, decât cu dragoste si iubire”, a spus un alt sãrbãtorit. „Îi sfãtuiesc pe tineri sã poarte un inel si, când se va uita la el, sã zicã: si asta va trece!”, a fost îndemnul unui dintre cei care a vrut sã  simbolizeze astfel faptul cã totul, în viatã, e trecãtor. Ceremoniile au fost oficiate de edilii acestui oras, care i-au întâmpinat ca pe adevãrate modele. „Sunteti cel mai bun exemplu de urmat pentru comunitatea noastrã, pentru tinerii nostri si pentru copiii si nepotii nostri. Sunteti cei care ati muncit din greu si cei care ati ridicat orasul Petrila. Ati prins cea mai grea perioadã a orasului, când se muncea si sâmbãta si duminica si, pe lângã serviciu, fãceati si muncã patrioticã. De asta sunteti  un exemplu pentru noi si  generatiile care vin dupã  dumneavoastrã”, a spus Vasilicã Jurca, primarul orasului Petrila.
Si, ca sã intre în atmosfera apropiatelor sãrbãtori, cuplurile de sãrbãtoriti de la Petrila, care au primit câte o sampanie, o ciocolatã, o floare si un plic cu bani, au ascultat colinde în întâmpinarea Junilor petrileni, care le sunt urmasi.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.