Politistii hunedoreni au oferit sprijin material mai multor familii care trãiesc în conditii precare si au fãcut un „cadou” inedit unui elev din municipiul Hunedoara Impresionati de drama unei familii din satul Lunca (din comuna Bãita), a cãrei casã a fost devastatã de douã incendii, produse în aceeasi zi, la câteva ore distantã unul de celãlalt, politistii au hotãrât sã punã mânã de la mânã pentru a ajuta familia nãpãstuitã. În urma celor douã incendii, familia, cu o fetitã în vârstã de doi ani si nouã luni, a rãmas sub cerul liber, în pragul sãrbãtorilor de iarnã.
Din fericire, în momentul tragediei nimeni din familie nu a fost acasã, însã cei doi tineri si fetita lor au rãmas doar cu câteva haine. Acestia locuiesc, în momentul de fatã, într-o cabanã (improvizatã, în conditii precare), în localitatea Almasu Sec, lângã Deva.  Aici, mama în vârstã de doar 27 de ani si fetita sa au primit vizita  „ajutoarelor cu epoleti” ai lui Mos Crãciun.
Politistii hunedoreni au dorit sã ofere, în acest mod, o razã de sperantã familiei greu-încercate. Pe lângã alimente de primã necesitate, dulciuri, jucãrii si haine, acestia au oferit familiei si o sumã de bani, necesarã refacerii locutiei afectate de flãcãri.
Mascatii, în misiune la Deva si Orãstie: tot astãzi, politistii Serviciului Actiuni Speciale din cadrul I.P.J. Hunedoara au oferit sprijin material unor familii din Deva si Orãstie, care nu au posibilitatea de a le oferi copiilor cele necesare, pentru masa de Crãciun. Este vorba desper o familie monoparentalã din municipiul Deva care are trei copii ce suferã de autism si o familie cu trei copii, din municipiul Orãstie (foto), cu posibilitãti materiale reduse.
În pofida dificultãtilor materiale, copiii celor douã familii merg zilnic la scoalã si obtin rezultate foarte bune la învãtãturã.  Nu au fost uitati nici bunicii care trãiesc izolati, în satele de munte din Tinutul Pãdurenilor „Sãrbãtoarea Nasterii Domnului constituie un motiv de bucurie  spiritualã pentru cei mai multi dintre noi, dar si un moment în care ne aducem aminte de cei mai putin favorizati, care îsi trãiesc viata în conditii materiale precare, singuri si abandonati. Pentru familiile sau persoanele din zone izolate si greu accesibile ale judetului, perioada de iarnã poate constitui o încercare peste care vor trece cu dificultate” – considerã comisarul sef de politie Bârlea Ovidiu Gabriel, seful I.P.J. Hunedoara.
Seful politistilor hunedoreni s-a deplasat personal în satele din Tinutul Pãdurenilor (Muncelul Mic), unde,  alãturi de politisti, a participat la  o actiune umanitarã  destinatã vârstnicilor care trãiesc izolati si îsi procurã cu dificultate cele  necesare traiului, mai ales în perioada de iarnã. Acestora, politistii le-au oferit, de asemenea,  alimente de primã  necesitate si haine.  Prin actiunile lor, politistii hunedoreni  sperã sã aducã o razã de sperantã, în prag de Sãrbãtoare, si celor mai putin norocosi dintre noi.