Ofiterii anticoruptie s-au întâlnit cu adolescentii din Deva

Sesiunea de informare organizatã de ofiterii Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Hunedoara s-a derulat la liceele din municipiul Deva, vizati fiind adolescentii din clasele IX-XII.
Actiunea a avut loc la sediul Inspectoratului Scolar Hunedoara, unde a luat parte si prefectul judetului, Fabius-Tiberiu Kiszely, iar ofiterii de politie ai D.G.A.- S.J.A. Hunedoara le-au prezentat elevilor informatii ce cuprind competentele unitãtii, drepturile, libertãtile si obligatiile ce le revin elevilor în relatia cu angajatii M.A.I., notiuni de drept penal, infractiunile de coruptie si cele asimilate acestora, modul de actiune în situatia în care sunt implicati sau iau la cunostintã despre sãvârsirea unor fapte de coruptie, consecintele si costurile coruptiei, precum si cazuri de coruptie instrumentate de D.G.A.
Tinerii au luat parte si la jocuri de grup, discutii în grup referitoare la rezolvarea/depãsirea unor situatii problematice. ”Cu prilejul Centenarului Marii Uniri, profesorul si istoricul Dorin Petrescu a prezentat aspecte relevante ale luptei poporului român în demersul de reconstituire a României Mari. Totodatã, elevilor le-au fost distribuite materiale cu mesaje preventive anticoruptie si le-a fost prezentatã modalitatea de sesizare a faptelor de coruptie, prin apel la linia telefonicã gratuitã a D.G.A. – Call Center anticoruptie 0800.806.806”, a informat Serviciul Judetean Anticoruptie Hunedoara.
Maximilian Gânju

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.