95 de ani (1924) Fuzionarea
La cinci ani de la înfiintarea echipei C.A.M.P (Clubul Atletic al Minerilor Petrosani), primul nume al Jiului dupã o perioadã de pionierat în campionatul  districtului Arad face  o fuziune cu echipa  CS Vulcan, ajungând în finala campionatului national. Sub noul nume, U.C.A.S.P (Uniunea Cluburilor Atletice Sportive Petrosani), va juca pe 5 iunie 1925 finala de la Arad, 1 – 5 cu Chinezul Timisoara, fiind astfel  vicecampioana tãrii.
90 de ani (1929) Un nou nume, Jiul
În februarie 1926 se rupe fuziunea cu CS Vulcan, echipa continuându-si  activitatea sub numele U.C.M.S.P. Sub o nouã fuziune cu echipele din Vulcan si Lupeni în  1927-28, cu meciurile disputate prin rotatie în cele trei orase, va continua sub numele Jiul Lupeni, prinzând pe 28 iulie 1928 o nouã finalã nationalã, 2 – 3 în meciul cu Coltea Brasov. În anul urmãtor, fuziunea se desfiinteazã, rãmânând douã echipe distincte, Minerul Lupeni si Jiul Petrosani.
70 de ani (1949) Pe podiumul diviziei ”A”
În al treilea campionat de dupã rãzboi, cu antrenorul Stefan Wetzer la cârmã si cu un lot valoros (Licã Panait, Costicã Marinescu, Bone, Pop IV, Cricovan, Paraschiva), Jiul se claseazã pe locul 3, la sapte puncte de campioana I.C.O Oradea, cu doar douã înfrângeri mai putin decât aceasta.  A fost cea mai bunã clasare a Jiului în divizia ”A” din toatã istoria.
45 de ani (1974) Cupa României la Petrosani
Dupã ce jucase o finalã în urmã cu doi ani (1972) pierdutã în fata Rapidului 0 – 2, Jiul va reusi în  1974 cea mai importantã performantã din istoria sa, câstigarea Cupei României. În finala disputatã pe 23 iunie 1974 la Bucuresti, Jiul a învins cu 4 -2 pe ”Poli” Timisoara prin golurile marcate de Multescu (2), Rozsnyai si Szucs.
10 ani (2009) Ultimul bal în ”B”
Anul 90 al echipei Jiul a însemnat si ultima prezentã la nivel divizionar de primele douã ligi, practic, intrarea în întunericul fotbalului. Echipa a început sezonul 2009 – 2010 în fortã, cu Daniel Timofte la cârmã, apoi în ultimele etape ale turului cu Toni Sedecaru.  Echipa, cu Hotoboc, Pintilii, Mircea Gheorghe, Ionut Lutu, A. Antohi, L. Pârvu, Cruceru, Gabi Apetrei, etc., încheie turul  pe locul 7 în ”B”.  Dar, stupoare în februarie 2010, patronul Alin Simota retrage sprijinul financiar  de la echipã, retrãgând echipa din campionat.. Acesta a fost începutul sfârsitului…
GENU TUTU