Au dispãrut oamenii strãzii, dar apar bãtrânii singuri

Un fenomen absolut dezolant bântuie în aceastã iarnã Valea Jiului, iar la Petrosani autoritãtile locale spun cã nu au mai fost nevoite sã apeleze la adãposturile de noapte pentru oamenii strãzii.  Asta, pentru cã nu mai sunt astfel de persoane, iar cei care erau în anii trecuti au murit. Acum, dacã se va impune, dat fiind faptul cã suntem în plinã iarnã, cei care vor fi gãsiti pe strãzi vor fi dusi la spital.
„O sã avem alte locatii, la spital, sau dacã se impune sã luãm mãsuri pentru mai multe zile, îi ducem în altã parte. De obicei, avem cam 5 sau 6 oameni care trebuiau sã beneficieze de aceste servicii”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Din pãcate, însã, cel mai grav este faptul cã, la urgentã ajung oameni bãtrâni, majoritatea cu depresii severe, direct din azile. Rudele îi lasã acolo de sãrbãtori, iar oamenii ajung sã le fie foarte rãu din cauzã cã se simt pãrãsiti. „Aici îi tratãm de una dintre bolile de care suferã mai acut, iar când trebuie sã plece înapoi, îi vedem cu lacrimi în ochi, pentru cã nu vor înapoi, pentru cã nu îi asteaptã familia”, spune unul dintre medicii de la unitatea de primiri urgente a Spitalului de Urgentã din Petrosani.
Este un fenomen de care Valea Jiului nu aflase pânã acum si el este generat de faptul cã zona s-a depopulat. Oamenii acre pot munci au plecat în strãinãtate si si-au lãsat aici pãrintii. Ajunsi la o vârstã la care nu se mai pot îngriji, au fost condusi la azil si, chiar dacã sunt bine îngrijiti acolo, ei duc lipsa familiilor lor.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.