Politistii hunedoreni au îndeplinit visul unui  un copil care si-a dorit – de Crãciun – sã vadã cum decurge, pentru oamenii legii,  o zi de muncã pe strãzile din municipiul Hunedoara
“Bunã seara, As dori ca pânã de Crãciun (dacã se poate) sã particip la o interventie alãturi de Politia Judetului Hunedoara. Ar fi cel mai frumos cadou de Crãciun!
Vã multumesc frumos! Semnat Eduard.”
Acesta este mesajul emotionant primit pe pagina retelei de socializare a Ministerului Afacerilor Interne.
El apartine unui hunedorean în vârstã de 15 ani,  elev în clasa a IX-a la Colegiul Tehnic „Matei Corvin”, din municipiul Hunedoara.  Politistii au tinut sã îi îndeplineascã elevului dorinta, motiv pentru care acesta a avut ocazia sã participe la actiuni în stradã, alãturi de politistii Biroului Rutier Hunedoara. Eduard a participat, alãturi de politisti, la opriri în trafic cu semnalele acustice si luminoase în functiune, a putut sã vadã cum are loc o testare alcoolscopicã si sã afle ce riscã soferii care încalcã legislatia rutierã. Elevul le-a pus întrebãri politistilor si a aflat de la acestia cât de subtire este granita dintre viatã si moarte, în cazul unui accident rutier, si cum poate, o secundã de neatentie în trafic sã aibã consecinte dintre cele mau grave. 
Pe lângã activitãtile de control în trafic, Eduard a participat, alãturi de politistii rutieri si la o solicitate pe numãrul de urgentã 112, la locuinta unui hunedorean care a reclamat cã fiul acestuia este recalcitrant. Imediat, la fata locului a fost directionat  cel mai apropiat echipaj: cel rutier. Cu tact, agentii de politie au explicat tatãlui, dar mai ales fiului sãu, în vârstã de 21 de ani, care sunt normele de conduitã în familie, astfel încât starea conflictualã a fost dezamorsatã fãrã a fi necesarã luarea altor mãsuri sanctionatorii sau interventia echipajului Ambulantei, sosit, de asemenea, la fata locului.  Pentru Eduard, cu sigurantã, data de 18.12.2018 a fost o zi de neuitat. Acesta a vãzut „în direct” care sunt riscurile, dar si partea frumoasã a profesiei de politist. De ieri, pentru Edi, oamenii în uniformã, sunt eroii care salveazã vieti, periclitându-si, uneori, propria viatã, în cursul unor misiuni. Acesta a  promis cã se gândeste serios sã urmeze o formã de scolarizare în cadrul M.A.I., pentru a salva si el, la rândul sãu, vieti pe strãzile din municipiul Hunedoara.