Numãrul asistentilor persoanelor cu handicap creste, anul viitor. Cresterea nu este una semnificativã, de la 105 posturi, ajungându-se la 130 de posturi. Consiliul local al municipiului Petrosani a aprobat pentru anul 2019 un numãr de 130 de posturi pentru asistentii personali ai persoanelor cu handicap.
“Deoarece în anul 2018 numãrul asistentilor personali a fost în medie de 105 asistenti/lunã, propun aprobarea pentru anul 2019 a unui numãr de maxim 130 posturi pentru asistentii personali angajati cu contract individual de muncã”, aratã autoritãtile locale de la Petrosani.
Asistentii personali îsi desfãsoarã activitatea în cadrul Directiei de Asistentã Socialã, salarizarea acestora fãcându-se prin bugetul directiei. În evidentele Directiei de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Petrosani figureazã în luna noiembrie 2018, un numãr de 455 persoane adulte siu 65 de minori cu handicap grav, fiind angajati asistenti personali pentru 100 de personae cu handicap grav,  iar pentru ceilalti se acordã indemnizatii lunare conform legilor în vigoare.
Monika BACIU