Insolventa CEH, respinsã de Curtea de Apel Alba Iulia / Stamin Purcaru: “ANAF-ul sã-si ia partea viabilã în contul datoriilor”

Curtea de Apel Alba-Iulia a transat dosarul insolventei Complexului Energetic Hunedoara.  Dupã doi ani de procese la Deva, Alba Iulia sau Bucuresti, cu cereri de interventie,  Curtea de Apel Alba Iulia a dat verdictul final în dosarul principal al insolventei. Complexul Energetic Hunedoara nu intrã în insolventã, Curtea de Apel Alba Iulia respingând astfel  cererea Complexului Energetic Hunedoara privind deschiderea procedurii insolventei.
“A fost respinsã cererea noastrã de intrare în insolventã. Deocamdatã nu stim cum ne va afecta acest lucru, încã nu stim care vor fi consecintele, dar încercãm sã gestionãm situatia”, a declarat Samuel Dioane,  directorul general al CEH.
Complexul Energetic Hunedoara a beneficiat în anul 2015 de un ajutor de stat de salvare. Asa s-a numit initial. Pentru cã nu a fost rambursat la timp, salvarea s-a transformat în restructurare.Comisia Europeanã a aprobat în primãvara anului 2015, acordarea unui ajutor de salvare Complexului Energetic Hunedoara pentru achizitionarea certificatelor de carbon. Statul român, prin Ministerul de Finante a întârziat aprobarea  ajutorului, astfel cã societatea energeticã desi a achizitionat cu întârziere certificatele de carbon, a primit si amendã, iar salvarea s-a transformat în restructurare.
“Nu existã solutie (n.r. pentru CEH) fãrã divizare, fiind pusã de Comisia Europeanã. Avem tot felul de întâlniri, de discutii, nu avem clarificatã forma de divizare. Asteptam insolventa, asta era variantã, dacã nu se va naste o dare în platã, o discutie cu Ministerul de Finante, astfel încât sã se punã o notificare, prin ordonantã de Guvern sau ceva, astfel încât ANF-ul sã-si ia partea viabilã în contul datoriilor si sã o încredinteze altui administrator”,  a declarat Stamin Purcaru, presedintele Consiliului de Administratie al CEH.
De altfel, instanta de la Alba Iulia a respins si cererile de interventie depuse de sindicate ca fiind “premature”. Dosarul principal a fost deschis în anul 2016, în data de 7 ianuarie atunci când a fost declaratã prima insolventã a Complexului Energetic Hunedoara.
Monika BACIU

19 comentarii la „Insolventa CEH, respinsã de Curtea de Apel Alba Iulia / Stamin Purcaru: “ANAF-ul sã-si ia partea viabilã în contul datoriilor”

 • 18 decembrie 2018 la 19:42
  Permalink

  Sa ne spuna dom’ Purcaru ce intelege el prin parte viabila a CEH si care e aia. Si prin ce se deosebeste de partea neviabila.
  Nu de alta dar in logica normala a lucrurilor, care bineinteles in Romania nu exista, partea viabila o reprezinta activele care pot supravietui in piata libera fara sprijinul (ajutorul) statului. In CEH asa ceva nu exista.

  Răspunde
 • 18 decembrie 2018 la 20:25
  Permalink

  Daca se fac investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan atunci ar deveni rentabila huila din valea jiului si nu se va mai acumula datorii .

  Răspunde
  • 18 decembrie 2018 la 21:06
   Permalink

   Da , toata valea jiului isi doreste mentinerea mineritului si modernizarea retelei de Termoficare in toata valea jiului (vrem caldura si apa calda in toata valea jiului) ca stam pe un munte de carbune huila dar si dezvoltarea turismului . Numai unul ca Valter care critica tot ce se vrea sa se faca in valea jiului (el este singurul care scrie comentarii sub mai mute nume sa se creada ca sunt mai multi) el critica si persoane publice ….

   Răspunde
   • 19 decembrie 2018 la 10:51
    Permalink

    ai uitat sa spui”huila carbune superior”

    Răspunde
 • 19 decembrie 2018 la 00:53
  Permalink

  ANAFUL sa-ti ia si averea care ai facut-o pe spatele minerilor.Nu tie frica de D-zeu? si cind teo bate sa nu te miri.

  Răspunde
 • 19 decembrie 2018 la 04:45
  Permalink

  Iar a dat-o de gard justitia Romana. Cerem justitiei din Roamania sa aplice aceeasi ratiune la toate procesele cu firmele care cer intrarea in insolventa. Asa ceva numai justitia din Romania poate sa debiteze. Asa ca exemplu, orice firma poate sa faca datorii si sa nu plateasca datoriile catre debitori ca justitia va tine cu ei. Cu aceasta sentiinta sa legalizat furtul in Romania. O pata neagra pe obrazul justitiei. Tudorele , ia-ti justitia si spala-te cu ea pe cap. Deci daca vrei sa nu rezolvi o problema te adresezi justitiei. Avem o justitie de kkt.

  Răspunde
 • 19 decembrie 2018 la 05:29
  Permalink

  iar pe tine Purcarule sa te ia DNA si sa-ti dea averea ta in plata nu locurile de munca ale oamenilor

  Răspunde
 • Pingback:Insolventa CEH, respinsã de Curtea de Apel Alba Iulia / Stamin Purcaru: “ANAF-ul sã-si ia partea viabilã în contul datoriilor” | Realitatea Petrileana

 • 19 decembrie 2018 la 06:37
  Permalink

  ANAF sa i verifice pe toti cei care au condus CEH ul si minele si pe liderii de sindicat ca toti sant o apa si un pamant si au luat comisioanele pt a inchide minele si acum sant bine merci

  Răspunde
 • 19 decembrie 2018 la 09:20
  Permalink

  Purcaru,un nabab,a distrus mineritul cu finul anghel.Tot ce au facut a fost dupa un concept vechi dar cunoscut. Dupa noi, potopul.

  Răspunde
 • 19 decembrie 2018 la 09:20
  Permalink

  nu va ffaceti probleme ,mai sunt bani la bugetul statului

  Răspunde
 • 19 decembrie 2018 la 14:55
  Permalink

  Daca mai are ceeeee prin ?igani de la strehaia

  Răspunde
 • 19 decembrie 2018 la 18:39
  Permalink

  Vita aia cretina .. care se crede mnvj… sI spune *citez * nu se va mai acumula datorii .* inchei citatul ) nu se VOR acumula datorii !!! handicapatuleeee !! lasa investitiile in seama cretinilor care ne conduc …….HANDICAPATULEEEE !!!

  Răspunde
  • 19 decembrie 2018 la 23:43
   Permalink

   Au uitat de unde au plecat; au pus tot mineritul pe butuci…….

   Răspunde
  • 20 decembrie 2018 la 00:06
   Permalink

   Valter acelas prost care scrie sub mai multe nume . Un dobitoc cretin !

   Răspunde
   • 20 decembrie 2018 la 08:55
    Permalink

    e bine ca ai dat in paranoia si ai banuiesti pe toti a fi Valter….de fapt la cat esti de incuiat…sau mai clar spus …la cat de primitivi ati fost in urma cu multi ani ….la fel ati ramas si acum….intreaba-i pe cei de la redactie daca este acelasi IP de unde vin mesajele ca sa iti dai seama cat esti de prost…..chiar crezi ca pe mine ma intereseaza mineritul vostru ???…..imi este si greata de voi… la cum va arata orasele …la cum va arata oamenii pe strada ….la cum va arata cladirile…..dar mai ales la modul cum ganditi….nu este unul care sa vrea altceva inafara de”minerit”……se vede ca nu va duce mintea la nimic altceva….ati ajuns in asemenea hal incat pana si simpli turisti de weekend care viziteaza zona raman cu lehamite si greata de felul cum va arata orasele……mare minune ca au putut fi vazuti cativa asistati sociali la curatat strazile…….o picatura intr-un ocean……

    Răspunde
 • 4 ianuarie 2019 la 07:42
  Permalink

  Valter fost lider de sindicat esti un jegos

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.