Complexul Energetic Hunedoara a luat fiintã în aceastã zi. Responsabilii în acest domeniu au semnat actul de înfiintare în 26 septembrie, acesta fiind primul pas în constituirea viitorului colos energetic ce va cuprinde minele viabile si cele douã termocentrale din Hunedoara.

Complexul Energetic Hunedoara este pe calea cea bunã. Astãzi, miercuri, Complexul a luat nastere, prin fuziunea initial a celor douã termocentrale Mintia si Paroseni. Este azi un punct de unde pornim si pânã în data de 31 ianuarie intrã în aceastã structurã si cele 4 mine viabile”, a declarat în cadrul unei conferinte de presã Cristian Resmeritã, deputat în colegiul de Vest al Vãii Jiului.

Sediul viitorului Complex Energetic Hunedoara va rãmâne la Paroseni, iar minele viabile nu mai au nici datoriile istorice. „Am reusi sã scãpãm minele viabile, Lupeni, Vulcan, Livezeni si Lonea de datoriile istorice, printr-o legãturã între AVAS si ANAF, iar acum este momentul sã-i dãm Complexului Energetic o sansã de a deveni viabil si a se dezvolta”, a mai adãugat Resmeritã.

Complexul Energetic Hunedoara va functiona ca un tot unitar, iar minele din Valea Jiului vor livra cãrbune cãtre termocentralele Mintia si Paroseni.

Diana Mitrache