Mos eco responsabil si creativ

 

Când ajungi în fata Scolii Gimnaziale I. D. Sîrbu din Petrila îti dai seama cã ceva se întâmplã acolo, deoarece de o parte si de alta întâlnesti oamenii de zãpadã, bradul de Crãciun si Mos Crãciun care intrã pe horn.
Însã privind cu atenti se vede cã aceste simboluri sunt fãcute din materiale reciclabile, precum anvelopele auto si lãditele de plastic. Întrând în scoalã te întâlnesti cu mascota Eco a scolii, broscoiul Hector, care indicã faptul cã e fericit fiind într-un mediu curat si prietenos cu natura. În jurul lui se aflã podoabele de Crãciun realizate ingenios de copiii care au participat la concursul regional ,, Mos Eco”. Acest concurs a avut ca scop formarea unei atitudini responsabile fatã de gestionarea resurselor naturale. Prin aceste activitãti s-a creat cadrul favorabil exprimãrii libere a tuturor copiilor, s-a stimulat spiritul de echipã, implicarea efectivã în realizarea activitãtilor, în cãutarea si sortarea materialelor necesare, în culegerea de informatii si curiozitãti din mediul înconjurãtor.
Elevii au constientizat necesitatea respectãrii drepturilor deseurilor si importanta valorificãrii lor. În cadrul Simpozionul Exemple de bune practici- ,,Responsabili pentru mediu, responsabili pentru viatã ”, cadrele didactice au dezbãtut problemele actuale  pentru o dezvoltare durabilã. Amintim faptul cã nu doar copiii si cadrele didactice s-au implicat direct la acest proiect, ci si pãrintii care au sprijinit aceastã activitate prin colectarea materialelor reciclabile  (anvelope auto, lãdite de plastic, pet-uri etc).
Liliana Gheban

Advertisements