Operatorul de apã potabilã si canal din Valea Jiului a finalizat studiile necesare introducerii serviciului de alimentare cu apã potabilã în statiunea turisticã a municipiului Vulcan. În anul 2019 va fi demaratã partea de proiectare si executie.
Alimentarea cu apã potabilã a micutei statiuni din vestul Vãii Jiului, Pasul Vâlcan, este realizatã de Apa Serv Valea Jiului SA, în colaborare cu Consiliul Local Vulcan si Consiliul Judetean Hunedoara.
”În momentul de fatã, din banii alocati pentru Pasul Vâlcan am fãcut tot ce înseamnã studii referitoare la calitatea apei brute, care sã confirme cã acea apã poate sã fie potabilizatã. Pentru anul urmãtor am prins în buget, împreunã cu Consiliul Local Vulcan si Consiliul Judetean Hunedoara, sã se si  realizeze partea de proiectare si executie”, a declarat Cristian Ionicã, directorul Apa Serv Valea Jiului SA. Statiunea  turisticã va fi alimentatã din trei izvoare care vor fi captate de operator, iar mai apoi va fi tratatã si va ajunge la cabanele din statiune.  În prezent, cabanele din Pasul Vâlcan folosesc apa brutã captatã de la izvoare, ceea ce poate prezenta riscuri pentru consumatori.
Maximilian Gânju