Investitiile în industria extractivã, stopate

 

Nicio investitie în sectorul industriei miniere nu va mai fi finantatã. Banca Europeanã pentru Reconstructie si Dezvoltare a anuntat cã va opri finantarea proiectelor pe bazã de cãrbune si a majoritãtii proiectelor pe bazã de petrol, ca parte a eforturilor globale de  protectie a mediului.
Decarbonizarea sectoarelor energetice din regiunile unde este prezentã Banca Europeanã pentru Reconstructie si Dezvoltare necesitã renuntarea la cei mai poluanti combustibili, a afirmat Nandita Parshad, director general BERD pentru energie si resurse naturale. Banca Europeanã pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a fost înfiintatã în 1991 pentru a învesti în fostele state din blocul comunist si a le ajuta sã facã tranzitia la economia de piatã. În ultimii ani, BERD a început sã-si reorienteze atentia dinspre fostul bloc sovietic spre Africa de Nord si Orientul Mijlociu. În România, BERD se numãrã printre investitorii institutionali de top. Pânã în prezent, banca a investit aproape 8 miliarde de euro în tarã în peste 400 de proiecte. Numai în 2017 a investit 550 milioane de euro în România. Din aceastã finantare, peste 500 milioane de euro au fost furnizate sectorului privat, cel mai înalt nivel din ultimii sapte ani.
Monika BACIU

8 comentarii la „Investitiile în industria extractivã, stopate

 • 16 decembrie 2018 la 19:58
  Permalink

  sa se faca investitii la minele vulcan si livezeni pentru a fii rentabila huila(carbune superior)

  Răspunde
  • 17 decembrie 2018 la 12:03
   Permalink

   sa se faca investitii la minele vulcan si livezeni pentru a putea fii inchise definitiv, nerentabila huila(carbune superior dar scump si greu de exploatat), Doamne ce dus mai sunt cu capul !!!

   Răspunde
 • 16 decembrie 2018 la 21:37
  Permalink

  Mai psihopatule,daca tu esti dus cu pluta,e treaba ta,dar nu te mai autointitula ,,Minerii Vaii Jiului”,pentru ca nu ai nicio legatura cu minerii,vorbeste in numele tau!Cum iti permiti sa vorbesti in numele minerilor?Minerii adevarati sunt realisti si stiu ca intr-un timp scurt mineritul in Vale o sa fie o amintire!Mergi la un control medical,poate inca esti recuperabil!

  Răspunde
 • 16 decembrie 2018 la 23:05
  Permalink

  omul e bolnav,,,nu ai ce sa-i ceri,,,vrea investitii in ceva ce in viitor nu va exista,,,si acum ne luam de manuta 🙂 ca ne trimite in italia la mosi 😛 sau la deszapezid,,prin oras 🙂 cu el,,asistat social,,cu norma de handicapat…. 🙂

  Răspunde
 • 17 decembrie 2018 la 10:33
  Permalink

  De ce nu are blocat IP dereglatul ala cu investitile lui ?

  Răspunde
 • 17 decembrie 2018 la 10:57
  Permalink

  Sa se aloce bani nerambursabili de la U.E. pentru inchiderea totala si definitiva a C.E.H. -ului si pentru acordarea unei ordonante decente tuturor angajatilor !!!

  Răspunde
 • 17 decembrie 2018 la 16:26
  Permalink

  cat timp mai sunt bani la bugetul statului stam linistiti

  Răspunde
 • 17 decembrie 2018 la 19:45
  Permalink

  Sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.