Gunoiul, taxe si redevente pentru Valea Jiului

Primarii din Valea Jiului, reprezentantii Consiliului Judetean Hunedoara si cei care gestioneazã societatea care a câstigat licitatia privind colectarea si transportul deseurilor în zona de sud a judetului Hunedoara s-au întâlnit la Petrosani.
Era necesarã o discutie, pentru cã se vorbeste despre tarife, redevente si despre modalitatea în care va fi gestionat pe viitor acest sistem. Asta, pentru cã toate datele trebuie puse la punct pânã la finele acestei luni.
„Încercãm sã facem tot posibilul sã ne încadrãm în acest termen, asa încât sã devinã un proiect de succes”, a spus Mircea Bobora, presedintele C J Hunedoara.
„În 27 decembrie 2018, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitarã (ADI) trebuie sã dea startul pentru începerea lucrãrilor, pentru cã raportul final trebuie înregistrat la 31 decembrie la Ministerul Fondurilor Europene. De asta suntem aici cu toti factorii de  decizie pentru cã sunt probleme în zona Vãii Jiului. Aici existã acea taxã, iar primarii vor o explicasie de la Unitatea de Implementare a Proiectului”, a completat Costel Avram, administratorul public al judetului Hunedoara.
Primarii din zona noastrã au cerut explicatii vis-a-vis de tarifele ce vor fi percepute, iar cei care implementeazã proiectul au venit cu explicatiile necesare.
„Valoarea redeventei ne-a fost datã de cãtre Unitatea de Implementare a Proiectului, am încercat noi sã facem împãrtirea ca sã meargã totul cât se poate de repede”, a explicat Eduard Felciuc, manager ADI Deseuri Hunedoara .
Redeventele, însã, pot fi modificate pentru unitãtile administrativ-teritoriale care participã în acest proiect cu masini sau mijloace fixe.  „Modul de a repartiza celor care au participat la proiect cu active, este atributul Consiliului Judetean. Avem acum un mod de împãrtire, dar în timpul licitatiei, s-au schimbat datele, în sesnul cã unele administratii au venit cu active în plus, care nu erau initial înregistrate în proiect si tinem cont de aceste elemente.  Pânã la intrarea în operare a operatorului, taxele sunt diferite pe localitãti. Când intrã operatorul nou pe zona IV, aplicã un singur tarif pentru toatã zona, pe cantitatea de deseuri colectare”, a arãtat Marcel Sorecãu, responsabil tehnic ADI Deseuri.
Tariful, însã, va fi corectat cu redeventele ce revin Consiliului Judetean si primãriile vor institui si ele un regulament de taxã, care sã acopere costurile de colectare a gunoiului, cât si corectarea redeventei.
Diana Mitrache

Un comentariu la „Gunoiul, taxe si redevente pentru Valea Jiului

  • 14 decembrie 2018 la 06:14
    Permalink

    Si pana una-alta , gunoiul la Vulcan cine-l ridica ? Nu de alta dar la Vulcan e plin de gunoi cu toate ca majoritatea populatiei au platit pana la sfarsitu anului ?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.