Avram Iancu, mândru de „Steaua României”

Aaflat de la prieteni cã a fost decorat de presedintele României. Vorbim despre bibliotecarul Avram Iancu, cel care de la munte, la Dunãre si pânã în Marea Neagrã, ori în Canalul Mânecii, ne-a fãcut mândri cã suntem români.
Presedintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 12 decembrie a.c., decretul de decorare a lui Avram-Marius Iancu, cãruia i-a acordat „Steaua României în grad de cavaler”.
„Aceastã distinctie a venit ca o totalã surprizã. Eram la servici si prietenii m-au sunat sã mã felicite si sã îmi spunã cã am fost premiat. Apoi, la câteva minute,  am primit un telefon si de la Administratia Prezidentialã, prin care îmi confirma cã am primit aceastã distinctie. Bineînteles cã este o onoare pentru mine, fiind cea mai înaltã distinctie a statului român si mã bucur cã s-a realizat acest lucru. Nu stiu ce altceva as putea sã îmi mai doresc”, ne-a mãrturisit Avram Iancu, înotãtor si un atlet de marcã. Temerarul nostru spune cã viata i-a oferit mereu provocãri, iar faptul cã le-a trecut cu brio sunt dovada clarã cã a vrut sã ducã numele României cât mai departe. Tocmai de aceea, Avram Iancu crede cã aceastã distinctie îi face cea mai mare onoare.
„Este o distinctie ce vine din partea tãrii mele, o tarã pe care am reprezentat-o cât am putut eu de bine, peste tot pe unde am fost în lume. Gândindu-mã si la Petrosani, la Valea Jiului, reprezintã o nouã dovadã a faptului cã atunci când faci fapte bune, vine si aprecierea”, spune Avram. Dupã performanta din Canalul Mânecii, dupã eforturile sale în Dunãre, pe care a  traversat-o de la izvor la vãrsare, dupã  încercarea de la Polul Nord, anul acesta, Avram Iancu a parcurs pe Marea Neagrã traseul de 680 km, dintre Sulina si Istanbul, în 60 de zile, din care 50 de zile le-a petrecut efectiv în apã. A înotat zilnic, fãrã costum de neopren si fãrã labe de înot, între 13,8 si 15 kilometri, la o temperaturã a apei de numai 15-16 grade Celsius, iar asta l-a fãcut sã ajungã la  concluzia finalã:  „Din vârf de munte si pânã la nivelul mãrii, inima mea bate pentru România”.
Diana Mitrache

4 comentarii la „Avram Iancu, mândru de „Steaua României”

 • 14 decembrie 2018 la 10:35
  Permalink

  Ajunge. Ca a inotat de unul singur. Nu a intrecut pe nimeni……

  Răspunde
  • 16 decembrie 2018 la 00:24
   Permalink

   macar a facut cunoscuta zona voastra prin performanta…caci la renumele pe care il aveti …mai aveti mult de lucrat…..cu niste blocuri darapanate ,cu o populatie imbatranita care traieste intr-o saracie lucie cu un aspect de cenusiu acoperit de gunoaie de jur imprejur…cu infractiuni si furturi la ordinea zilei…..omul asta macar a facut performanta la nivel national ….si va mai spalat intr-o mica masura imaginea Vaii Jiului

   Răspunde
 • 17 decembrie 2018 la 08:17
  Permalink

  Paharul, Socialul si Mina adreseaza-te la marii primari din Valea Jiului, nu noua cetateni normali care traim cinstit in saracie, asa ca… termina cu ”sloganuri” de genul citez din tine ”macar a facut cunoscuta zona voastra prin performanta…caci la renumele pe care il aveti …mai aveti mult de lucrat…..cu niste blocuri darapanate ,cu o populatie imbatranita care traieste intr-o saracie lucie cu un aspect de cenusiu acoperit de gunoaie de jur imprejur…cu infractiuni si furturi la ordinea zilei…..omul asta macar a facut performanta la nivel national ….si va mai spalat intr-o mica masura imaginea Vaii Jiului”. Si cu ce ma ajuta. Sa mearga la tine in oras sau zona sa faca performanta sa vezi ce ti se va schimba viata…..Opreste-te cu porcarii de genul asta…..

  Răspunde
 • 17 decembrie 2018 la 08:37
  Permalink

  Eu cred ca Bianca Dragusanu, Nicolae Guta, ei sunt adevaratii care au facut cunoscuta Valea Jiului……
  Ei trebuie premiati cu zeci de mii de lei si cu Stele ale Romaniei , si cu denumiri de strazi, cladiri, etc.
  Intelegeti ce vreau sa spun????!!!!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.