Adolescentul de 17 ani, din Lupeni, are la activ zeci de furturi si a fost închis aproape un an de zile într-un centru pentru minori. De la furturi mãrunte a ajuns sã comitã chiar si infractiuni grave.
Valentin Daniel Lucian H. este considerat capul unei grupãri de hoti formatã din minori, toti din municipiul Lupeni, si a fost arestat preventiv de magistratii Judecãtoriei Petrosani pentru infractiunea de furt calificat.
Adolescentul de 17 ani a cerut judecãtorului sã fie plasat în arest la domiciliu, dar  solicitarea sa a fost respinsã, în conditiile în care era judecat în alt dosar pentru fapte asemãnãtoare. Tânãrul este acuzat cã alãturi de trei copii a dat spargere dupã spargere. Au fost prinsi în flagrant, zilele trecute, chiar în timp ce încercau sã comitã o infractiune de furt. Minorii fortau usa de acces a unui magazin din Lupeni, cu intentia de a sustrage bunuri. Politistii din Lupeni au stabilit cã tinerii au spart cinci autoturisme într-o singurã noapte, în urma unui ”raid” în municipiul din vestul Vãii Jiului.  Tupeul copiilor i-a uluit pe politisti. La audieri au aflat cã minorii au încercat sã intre peste un localnic în casã, cu intentia a-l jefui. S-au speriat totusi dupã ce l-au vãzut si au fugit. Tinerii sunt cercetati acum pentru furt  calificat si tentativã la furt calificat. Valentin Daniel Lucian H. a mai fost condamnat, pe când avea 15 ani, la nouã luni de detentie într-un centru pentru minori, pentru furt si chiar tâlhãrie.
Maximilian Gânju