Societatea Nationalã de Închideri Mine încearcã sã vândã echipamentele miniere

Societatea Nationalã de Închideri Mine încearcã sã vândã echipamentele miniere pe Bursa Românã de Mãrfuri.  O astfel de procedurã a avut loc si luna trecutã, însã echipamentele miniere nu si-au gãsit cumpãrãtor. Acum, procedura a fost reluatã. Potrivit legii, dacã dupã patru încercãribunurile nu vor fi vândute, acestea vor ajunge la centrele de colectare a fierului vechi.
Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului nu poate preda echipamentele miniere cu titlu  gratuit. Complexul Energetic Hunedoara trebuie sã le achizitioneze la valoarea stabilitã. Ambele societãti sunt de stat si au ca unic actionar Ministerul Energiei, însã potrivit legilor în vigoare, un astfel de transfer de echipamente între cele douã entitãti nu este posibil.  “Initiativa de a crea un cadru legislativ care sã  permitã preluarea de bunuri prin transfer de la minele aflate în program de închidere la minele active, al cãror actionar este statul român, prin ministerul de resort, a fost analizatã, în varianta predãrii-preluãrii între cele douã societãti, respectiv Complexul Energetic Hunedoara si Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului.  Având în vedere cã cele douã societãti sunt persoane juridice cu capital propriu, chiar dacã actionar este  statul român acest lucru nu este posibil decât prin platã. Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului este obligatã sã îsi valorifice activele în conditiile legii, iar Complexul Energetic Hunedoara se poate înscrie în procedura de valorificare, dacã este interesatã”, aratã Ministerul Energiei.  În urmã cu câteva luni, SNIM a scos la vânzare mai multe echipamente miniere recuperate din subteran. Acestea nu au fost  valorificate, teoretic  CEH fiind singura societate care le-ar putea achizitiona pentru dotarea minelor.
Monika BACIU

Advertisements

2 comentarii la „Societatea Nationalã de Închideri Mine încearcã sã vândã echipamentele miniere

 • 12 decembrie 2018 la 09:28
  Permalink

  asa porcarie numai la noi e posibil cum mama dracului sa te taxezi tu pe tine stat dobitoc unicul proprietar e ministerul energiei mai belitilor e ca si cum i as cere bani neveste mi pe farfuria de ciorba gatita din pusculita familiei dar cand au infiintat societatea de inchideri cu cati bani au cumparat minele de la ceh ?

  Răspunde
 • 12 decembrie 2018 la 11:20
  Permalink

  Societatea cu pricina e o capuse pe banii bugetului.Se castiga bine si se va intinde inchiderea pana unii isi fac suma,asta cu concursul politicienilor locali si nu numai !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.