Corul ORFEU va sustine, în data de 13 decembrie, ora 18.00, alãturi de Corul de copii ARLECHINO de la Liceul de Arte „Sigismund Todutã”-Deva, traditionalul Concert de colinde si muzicã sacrã ce va avea loc la Biserica Greco-Catolicã „Immaculata”-Deva.
Concertul vine dupã ce, în perioada 6-9 decembrie 2018 a avut loc la Bratislava-Republica Slovacã, editia a XIII-a a Festivalului Muzical International de Crãciun si Advent care a inclus si o sectiune de concurs pentru ansambluri (orchestre si coruri) . În competitie s-au înscris 11 formatii din Austria, Belarus, Republica Cehã, Estonia, Irlanda, Polonia, Africa de Sud si România, care au participat la una sau mai multe sectiuni din concurs.
Corul ORFEU al Liceului de Arte „Sigismund Todutã”-Deva, dirijat de prof. Gelu Ontanu-Crãciun si acompaniat la pian de prof. Mariana Ontanu-Craciun a fost singurul ansamblu participant din România. În cadrul festivalului, corul a sustinut în data de 6 decembrie un concert la Biserica Iezuitã, în data de 7 decembrie un alt concert, la Sala de  concerte „Klarisky”, iar în data de 8 decembrie a participat la concurs în cadrul categoriei „Coruri de tineret sub 21 de ani”, unde s-au înscris cele mai multe formatii.
Competitia a fost una dificilã, corurile participante dovedind un înalt nivel de pregãtire si tinutã artisticã. Punctajul obtinut de Corul ORFEU (90 de puncte) a situat formatia în partea superioarã  clasamentului, corul fiind distins cu Diploma „Gold Band”, adicã AUR. Comunicarea rezultatelor a avut loc în seara zilei de 8 decembrie si a fost urmatã de Gala Laureatilor, formatiile laureate concertând pe scena amenajatã în Târgul de Crãciun din piata centralã a Bratislavei. În cadrul galei, Corul Orfeu a tinut sã dedice un moment special sãrbãtoririi Centenarului, intonând piesa „Binecuvânteazã, Doamne, România” si fluturând cu mândrie steagul tricolor.
Corul ORFEU multumeste pentru sprijinul acordat în acest proiect conducerii si colectivului liceului, profesorilor însotitori, pãrintilor si nu în ultimul rând Primãriei Municipiului Deva care a acordat finantare pentru deplasarea la acest festival.