„Am auzit bubuitura si a venit politia si ne-a scos afarã”, este explicatia uluitoare a unei femei ce locuieste în blocul în care s-a produs o puternicã explozie în municipiul Vulcan. Am gãsit-o mãturând cioburile geamurilor din fata blocului.
Un bãrbat de 52 de ani din Vulcan si-a pierdut viata duminicã seara, iar locatarii unui bloc întreg au fost evacuati. Au fost minute bune de panicã, pentru cã într-unul dintre apartamentele situate la etajul II s-a produs o deflagratie puternicã. Usile au zburat prin aer ca niste coli de hârtie, iar unii  dintre locatari au fost pur si simplu blocati în locuinte, de suflul exploziei. A fost un adevãrat cosmar, povestesc cei care locuiesc pe palier cu victima.
„Am auzit pe la ora 9 si ceva o bubuiturã si am crezut cã a cãzut ceva pe scarã. Am venit în hol si din usa mea iesea fum, usa fiind scoasã din pereti, praf mult si vecinii tipau. Nu puteam sã ies si pompierii m-au întrebat dacã pot sã îmi spargã usa, ca sã ies, cã eram în pericol. Tipau toti, era fum si praf si  ne-au evacuat. Am înteles cã  usa vecinului a zburat în cea de lângã mine si apoi a ajuns în usa mea. Aici erau toate hainele omului”, a povestit vecina celui care a murit în apartamentul în care a explodat reteaua de gaz metan.
Se pare cã bãrbatul ar fi murit cu câteva ore bune înaintea deflagratiei si asta pentru cã i s-ar fi stins flacãra lãsatã pornitã la aragaz. Vecinii sãi spun cã obisnuia sã bea si gazul s-a acumulat în locuinta lui, pânã s-a produs deflagratia, însã, el deja murise.
„Vecinul a dormit cu aragazul deschis si cu un radiator si i s-a stins flacãra. Cei de la medicina legalã spun cã era mort de mai multe ore. Locuia  singur si apropiatii sãi au zis cã nu au dat de el de douã zile. El era mort în momentul exploziei”, spun vecinii. „A murit înainte de a fi explozia. Si-a uitat gazul deschis si avea un resou care se cupla si decupla si asa s-a produs. A fost lume multã”, a completat un alt vecin.

Echipele E-ON si Enel au venit imediat si, potrivit responsabililor de la ISU, duminicã seara, imediat dupã producerea deflagratiei, care nu a fost urmatã de incendiu, a fost decuplatã alimentarea cu energie electricã, cu gaz metan si toti oamenii evacuati. La fata locului au ajuns 5 echipaje  specializate în acordarea primului ajutor, cu 5 autospeciale ale Detasamentului din Petrosani.
O persoanã a fãcut atac de panicã, iar blocul întreg a avut de suferit.  Totusi, oamenilor li s-a permis accesul în interior.
„Am gãsit usa spartã. A mea a fost cea mai spartã, pentru cã cea a vecinului la care s-a produs explozia, a ajuns în a mea. Acum pun altã usã. Ce sã facem!”, spune unul dintre vecinii victimei.  „Au venit cei de la Inspectia de stat în  constructii din Petrosani si a venit si de la Deva, ca sã fim 100% siguri, cã erau ceva fisuri pe care le-au analizat. Ne-a zburat si panoul de curent, tot, dar cei de la ENEL au fãcut cumva mãcar sã stãm în casã. Si usile ne-au fost  distruse, însã, politia localã a stat si a pãzit, iar acum toti ni le vom înlocui”, a afirmat o vecinã.
Trupul fãrã viatã a bãrbatului în apartamentul cãruia s-a produs  deflagratia a fost  transportat la morgã, iar legistii urmeazã sã  stabileascã cum a murit. O anchetã a  pompierilor va scoate si ea la ivealã cauza producerii deflagratiei.
Diana Mitrache