Cinci chiriasi ai ANL-urilor din Lupeni si-au pierdut locuintele. În cazul a patru dintre acestia, rezilierea contractului a survenit la cerere, iar într-unul dintre cazuri a fost vorba de o reziliere prin executor judecãtoresc.
Lunar, la blocurile ANL din Lupeni se fac rocade între chiriasi. Chiriile prea mari îi determinã sã renunte la locuinte, iar lunar, autoritãtile locale aprobã listele privind modificãrile survenite. În blocurile ANL, majoritatea spatiilor locative sunt formate din garsoniere, iar oamenii îsi doresc sã se mute la apartamente.
“Se mai schimbã chiriasii pentru cã unii îsi cumpãrã apartament cã vor sã fie proprietari. Acolo (la ANL-uri) sunt  multe garsoniere, iar multi dintre chiriasi vor sã se mute în apartament. ANL-ul dacã vinde apartamentul îl vinde la preturi foarte mari pentru municipiul nostru, iar oamenii nu îsi permit”, a declarat în urmã cu ceva timp, Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni. Douã blocuri ANL sunt în momentul de fatã la Lupeni. Constructia celui de-al treilea imobil a debutat deja. Noul bloc ANL din Lupeni va  dispune de 45 de unitãti locative destinate închirierii. Dacã lucrurile decurg conform planului, constructia blocului ar putea fi gata într-un an si jumãtate. Blocul va fi construit în vecinãtatea celorlalte douã blocuri ANL din Lupeni  si acolo se vor muta cei care au depus cereri pentru atribuirea unei locuinte în acest oras. În celelalte douã blocuri ANL din Lupeni, gradul de ocupare este de 95 %, pentru cã, spune primarul, acolo sunt câteva garsoniere neocupate, iar cererile vin de la oameni cu familii numeroase.
Monika BACIU