Nu a încheiat contract pentru deszãpezire, dar spun cã iarna nu îi va lua prin surprindere, iar traficul în oras va fi bun, atunci când va ninge.  Vorbim despre cei din primãria Petrila, care administreazã acest oras si care au spus cã, decât sã încheie un contract cu o firmã, au cumpãrat  utilaje noi, piese componente de ultimã generatie si deszãpezirea strãzilor o vor face cu angajatii lor.
„Sperãm sã nu ne ia prin surprindere iarna. Noi încercãm sã ne pregãtim pentru sezonul rece si, în vara acestui an, am achizitionat un utilaj multifunctional, adicã un camion, care este dotat cu mai multe ansambluri de deszãpezire pe el, gen sãrãritã, lichid, plug. Avem mai multe utilaje în competenta serviciului, printre care un buldoexcavator, masini care pot transport sarea si sã deszãpezeascã arterele principale mici si secundare, trotuarele. Avem pluguri pentru trotuare, gen tractorase, utilaje pentru asta si pot spune cã suntem dotati pentru iarna aceasta, dacã va fi zãpadã”, a spus Dorin Curtean, viceprimarul orasului Petrila.
La Petrila e pregãtit totul si edilul ne explicã de ce nu a agreat ideea încheierii unui contract cu o firmã de specialitate.
„Este mult mai ieftin, pentru cã toatã munca o facem cu oamenii pe care îi avem în administratie. Sunt muncitorii angajati, o echipã cu care facem diverse activitãti în oras, iar acum, iarna, vom  face si deszãpezirea cu ei. Neavând obiectul  activitãtii pentru care au fost angajati, acum, când timpul nu ne permite, vom parcurge traseul pentru curãtirea   trotuarelor si strãzilor cu acesti angajati. E mult mai ieftin, fatã de a contracta o firmã, care sã ne facã deszãpezirea”, a mai adãugat Curtean. Nu mai putin de 320 de milioane de lei au fost alocate din bugetul orasului Petrila pentru achizitionarea, în anul 2017, a acestui utilaj si a pieselor ce se monteazã pe el, iar dacã vara a fost folosit pentru tot felul de lucrãri, iarna va fi folosit la deszãpezire.
Diana Mitrache