Ajutor financiar pentru cei care îi angajeazã pe beneficiarii programului Bahtalo

Angajatorii care încadreazã pe piata muncii beneficiari ai programului Bahtalo vor beneficia de  subventii. 900 de lei este valoarea subventiei pe care o va primi angajatorul pentru fiecare  persoanã angajatã.
În acest sens, autoritãtile locale, cele care implementeazã proiectul, au organizat o bursã a locurilor de muncã la care au fost prezenti 20 de angajatori.

”Au fost prezenti peste 20 de angajatori, cu locuri de muncã în diverse domenii de la sofer, la bucãtar, fochist, ospãtar, chiar si patiser Aceastã bursã a locurilor de muncã a fost doar pentru grupul tintã pe care îl avem în cadrul Proiectului Bahtalo. Primãria Lupeni, din fonduri europene, va acorda firmelor care îi  angajeazã pe acesti oameni 900 de lei pe lunã pentru fiecare  persoanã angajatã”, a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.  Obiectivul administratiei publice locale, prevãzut în proiect,  este angajarea a 273 de persoane pe Proiectul ”Bahtalo”, iar edilii au solicitat extinderea  justificatã a grupului tintã dupã ce o parte dintre cei cuprinsi initial au iesit din acest grup tintã. Municipiul Lupeni este beneficiarul proiectului cu titlul ”BAHTALO! Împreunã combatem sãrãcia si  discriminarea”, co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman, cod 115093, cu o valoare totalã de 26.803.625,25 lei, din care 26.334.205,91 lei reprezintã valoarea  cofinantãrii Uniunii Europene.

Obiectivul general al proiectului este Reducerea numãrului de comunitãti marginalizate în care existã populatie apartinând minoritãtii roma aflate în risc de sãrãcie si excluziune socialã, prin implementarea de mãsuri integrate.
Monika BACIU

Advertisements

Un comentariu la „Ajutor financiar pentru cei care îi angajeazã pe beneficiarii programului Bahtalo

  • 7 decembrie 2018 la 09:23
    Permalink

    nu vreau sa par anti…..sau contra dar viata ne a invatat un lucru ,,nu ai sa vezi cuc clocind si tigan muncind,, niciodata

Comentariile sunt închise.