„Te salut, generatie în blugi’ este un festival care, la finele acestei sãptãmâni, reuneste, la Vulcan, cei mai talentati artisti din zona noastrã, si nu numai. Vorbim despre folk-isti mari si mici, fiecare cu povestea lui despre cum a fost tentat sã punã mâna pe o chitarã.
La Vulcan am gãsit-o pe Denisa, o fetitã care ne-a spus cã totul a pornit, când, la scoala ei, a ajuns Stefania Iacob, iar la concursul de sâmbãtã va interpreta o piesã de a ei. „Astept sã iau un premiu, pentru cã cred cã îl merit. Am muncit foarte mult. Mã voi prezentat cu piesa „Durerea femeiascã” si „Totusi iubirea” Cânt de aproape un an. La început a fost greu, dar începe sã fie, din ce în ce, mai usor. Ascult muzicã si îmi place foarte mult Stefania Iacob, care m-a fãcut sã pun mâna pe chitarã”, a spus Denisa Ghirãu, una dintre concurentele care se pregãteste temeinic pentru acest concurs.
Festivalul de muzicã folk va reuni la Vulcan nume din toatã zona noastrã si premiile puse la bãtaie sunt pe mãsurã. Mai ales cã acum vin si foarte multi concurenti din afara Vãii Jiului si chiar din alte judete. „Suntem la editia cu numãrul VI, anul acesta fiind al VI-lea în care atragem aici cele mai bune voci ale muzicii folk din Valea Jiului si as enumera pe: Cãtãlin Stepa, Florin Paul Camen, Florentin Budea, care, însã, anul acesta nu va participa, iar noutatea constã în numãrul de participanti din afara judetului. Avem participanti din: Neamt, Sibiu, Gorj si sperãm sã fie o editie reusitã, pentru cã, de fiecare datã, ne propunem sã atragem un numãr cât mai mare de concurenti din afara judetului”, a spus Dana Tacea, organizatoarea concursului de la Vulcan.
La acest festival concurs sunt înscrisi 52 de copii si premiile sunt în valoare totalã de 7.000 de lei. Spectacolul începe sâmbãtã, 8 decembrie, de la ora 10,00, la Cinematograful Luceafãrul din Vulcan si sunt invitati toti cei care vor sã ia parte la un regal de muzicã la chitarã si voce. „Sâmbãtã, îi invitãm pe toti vulcãnenii si nu numai, pe toti locuitorii Vãii Jiului, sã vinã la acest spectacol de folk, un spectacol care nouã ne aminteste de generatia în blugi  a lui Adrian Pãunescu si acele vremuri atât de frumoasã, din acest punct de vedere”, a conchis Cristian Merisanu, viceprimarul municipiului Vulcan.
Diana MITRACHE