Inspectorii de la Corpul de control al SC Apa Serv Valea Jiului au fãcut un control la firma din Petrosani la care presedintele PPDD Hunedoara este actionar pentru a depista furturile de apã.

Actiunea vine ca urmare a faptului cã Haralambie Vochitoiu a cerut ca directorul societãtii sã ieftineascã apa pentru locuitorii Vãii Jiului.

„Vineri am cerut domului Costel Avram (n.r. Director general SC Apa Serv Valea Jiului), în sedinta de consiliu, sã vinã cu o strategie pentru a reduce pretul apei. Si sã explice de ce nu pune în aplicare o hotãrâre care existã din luna mai prin care se ieftineste apa cu 5 la sutã. Ca rãspuns la interpelarea mea, luni dimineata a trimis Corpul de control. N-ar fi o problemã, dar la cinci minute mã trezesc si cu o televiziune în spatele lor. Asta a fost deranjant. Pãi stai un pic, tu faci spectacol sau îti faci datoria. În sfârsit, si eu vreau sã prindã hotii, dar nu e normal cu televiziunea în spate. (…) Au gãsit totul în regulã, apometre, hârtii tot. Eu sunt aliatul lui sã prindã hotomanii, dar sã-i prindã nu sã facã show”, a declarat liderul PPDD Hunedoara.

De cealaltã parte, directorul general al operatorului de apã spune cã decizia de a face control si la firma lui Vochitoiu a fost luatã de inspectorii regiei care au libertate deplinã.

„Au fost în control în zona Livezeni. Eu nu le puteam spune la Vochitoiu sã nu vã duceti. S-au dus la judecãtori, la politisti si la Vochitoiu de ce sã nu se ducã. Ei au libertatea sã facã tot ce trebuie pentru a descoperi furturile. Eu nu stiu unde se duc mâine de exemplu, dar ei vin la sfârsit de sãptãmânã si-mi prezintã un raport cu furturile. (…) Au fost acolo, au vãzut cã la etaj el avea apometru dar la parter unde spalã masinile nu avea nimic. Îl felicit pe Vochitoiu cã se gândeste la micsorarea pretului apei. El a rezolvat aceastã problemã prin faptul cã unde este actionar el, si-a rezolvat problema si plãteste la jumãtate”, a declarat Costel Avram, directorul general al SC Apa Serv.

Maximilian Gânju