S-a încheiat turul ligii a IV-a Hunedoara, cu un sezon dezastruos pentru echipele Vãii Jiului: niciuna  pe podium! O contraperformantã care nu s-a întâmplat de zeci de ani.
Sã le luãm la rând.
CSM Vulcan
Fosta divizionarã “C” în anii de glorie, echipa din Vulcan, a avut, totusi, un sezon bun, cu un start de  1 – 1 la Uricani apoi scoruri confortabile 6 – 0 cu Dacia Orãstie, 1 – 1 la Inter Petrila – prima sincopã fiind acel 1 – 1 acasã în etapa a 11-a cu Soimul Bãita, dar urmate de un 4 – 0 la Univ. Petrosani sau 12 – 0 cu Cetate II Deva. Singura înfrângere suferitã, 0 – 1 la liderul Gloria Geoagiu în etapa a 10-a. Cu un antrenor experimentat, Doru Mârsava, legat sufleteste de echipa de la Vulcan, cu o  serie de jucãtori din “contingentul Hateg – Lupeni”, Vulcanul a defilat prin acest tur, dar s-a clasat sub  podium. O echipã ce a marcat 35 de goluri, aici fiind pe locul 3. Într-un top al evolutiilor au excelat Andrei Harangozo, D. Belei ambii cu simtul portii, Ciocârlan pentru  constantã, Simoneac pentru clarviziune si Arcusi pentru  sigurantã în apãrare.
CSM Vulcan 2018 – 2019 tur

Echipa standard: Ad. Farcas (Sg. Mihalache) – Ciorâia (V. Epure), Arcusi, Cismasiu (Buduroi), Silip (Visan) – D. Belei (Mândreci), Simoneac, Ciocârlan (I. Bob), A. Harangozo – I. Rosian, Bãdãrãu.
Golgeteri: 8g – D. Belei; 9g – A. Harangozo; 6g – Simoneac; 4g – Bãdãrãu; 3g – Silip, I. Rosian; 1g – Mândreci, I. Bob
Inter Petrila sub asteptãri
Mereu în lupte pentru titluri, campioana din 2017 nu a mai atins topul de clasament din sezoanele precedente, cele douã înfrângeri suferite plasând-o pe modestul loc 6. Probabil cã o fi contat si plecarea lui Iosif Kalai, liderul absolute în ultimii 3 – 4 ani, dar cu sigurantã au fost si alti factori care au dus la aceastã antiperformantã. Sincopele si inconstanta unor jucãtori, prezenta la echipã mai târziu a altora au dus la o situatie pânã la urmã nu chiar de  nerecuperat, dar totusi, cu destule semen de întrebare asupra revenirii. Sã fie oare un sezon compromise?
Inter Petrila 2018 – 2019 tur
Echipa standard (antr. Adi Câmpean): Haring (Gâmbitã) – Coste (Damianovici), Bg. Matei, A. Câmpean (Agapi), Sg. Badea (Sârb) – Torkos (Cozac), Fl. Dobre (Mares), Bocu (Horvath), Ad. Duma – M. Filip (Zavracu), S. Iordache (Diaconu)
Golgeteri: 5g – Bg. Matei; 3g – Bocu, Cr. Dima; 2g – Sg. Badea, Damianovici; 1g – Sârb, Fl. Dobre, Cozac.
GENU TUTU