Petrosãnenii vor primi cadouri simbolice din partea Primãriei si Consiliului Local al  municipiului Petrosani. La fel ca în fiecare an,  tolba cu actiunile dedicate sãrbãtorilor de iarnã este plinã, autoritãtile dorind astfel sã le ofere cadouri  spirituale cetãtenilor.
Vor avea loc spectacole de colinde, concursuri de pian si multe, multe alte actiuni menite a ne induce în spiritul sãrbãtorilor de iarnã. În acest sens, Consiliul Local al municipiului Petrosani a alocat suma de 63.000 lei în vederea organizãrii unor activitãti- cultural artistice în luna  decembrie.
“Luna decembrie este bogatã în traditii, simboluri si sãrbãtori. Acestea, pãstrate si transmise din strãbuni, au menirea de a ne aminti de copilãrie, de bucuria vietii, de farmecul vremurilor de  altãdatã. Astfel, sãrbãtorile religioase si laice din luna decembrie nu sunt doar un motiv de bucurie pentru noi, ci si un prilej de a pãstra identitatea ca popor”, aratã proiectul de hotãrâre prin care s-a alocat suma de 100.500 de lei în vederea organizãrii unor actiuni dedicate sãrbãtorilor de iarnã. Suma alocatã de Consiliul Local al municipiului Petrosani va fi utilizatã pentru mai multe actiuni.
Bucuriile iernii
La fel ca în fiecare an, colindãtorii care vor trece pragul Primãriei Petrosani vor fi rãsplãtiti. “Bucuria iernii” este urmãtoarea activitate organizatã la Petrosani si  constã în achizitionarea unor plase cu dulciuri colindãtorilor care trec pragul Primãriei. “De asemenea, se vor  achizitiona 10 costume “Mos Crãciun” necesare pentru  marcarea momentului de  sãrbãtoare pentru cei mici”, aratã hotãrârea. Pentru aceastã actiune s-a alocat suma de 19.000 de lei. Pe tot parcursul lunii  decembrie vor avea loc diferite actiuni cultural-artistice.
Monika BACIU