Devenit deja o traditie anualã a comunitãtii freeriderilor din România, Red Bull Oslea Hiride dã startul unei noi provocãri pe data de 23 februarie 2019.
Acesta este singurul eveniment de hike & ride din tarã si are loc în Masivul Oslea, o zonã sãlbaticã de la granita Parcului National Retezat, într-un cadru natural impresionant unde totul depinde de bunãvointa muntelui si a vremii. Ceea ce face acest eveniment unic, dar si mai provocator, este  faptul cã experienta este compusã din douã pãrti: hike and ride! Prima parte a competitiei constã în testarea abilitãtilor fizice ale concurentilor prin urcarea întregului versant, având pe umeri greutatea echipamentului, dar si frigul si zãpada din golul alpin. Aceastã urcare va avea loc pe o distantã de 3.9 kilometri cu plecare de la cota 1300 metri, pânã la nivelul crestei la 1940 metri. Ajunsi pe creastã, concurentii vor trece la partea a doua a provocãrii Red Bull Oslea Hiride. Aceasta constã în testarea abilitãtilor tehnice ale concurentilor, acolo unde fiecare miscare este foarte atent analizatã: o coborâre pe schi sau snowboard de 1.4 kilometri, cu o pantã de 45°. Linie, control, fluiditate, tehnicã, stil,  trick-uri, sunt doar câteva dintre elementele de care acestia trebuie sã tinã cont pentru a putea impresiona juriul prezent si pentru a-si putea asigura un loc pe podium. Fata de concurs nu este una usoarã fiind prezente elemente naturale de stâncã si alte obstacole, însã aici se va vedea cu adevãrat experienta si îndemânarea riderilor.
Cele douã sectiuni – schi si snowboard – vor include patru categorii dupã care se va face si premierea pe podium. Feminin Open, Masculin Open, Feminin Pro si Masculin Pro. Categoria Open se adreseazã  concurentilor cu un nivel mediu,  iar categoria Pro se adreseazã  concurentilor  profesionisti care au ocupat un  podium la editiile anterioare sau competitii similare.
Pe data de 23 februarie 2019 vor fi 130 de concurenti la linia de start, iar voi  puteti fi printre ei, încep înscrierile! Primul start la înscrieri pentru categoria OPEN  s-a dat pe 3 decembrie, ora 21:00. Existã 100 de locuri pregãtite pentru primii înscrisi, dar si o listã de asteptare de 50 de locuri. Concurentii au  la dispozitie 3 zile pentru a plãti taxa de înscriere din momentul primirii e-mailului de validare. În caz contrar, urmãtoarea persoanã de pe lista de asteptare îi va revendica locul. Al doilea start va fi pentru categoria PRO si va avea loc în data de 10 decembrie, ora 21:00, unde sunt 30 de locuri pregãtite pentru înscrisi. Înscrierile se vor face pe site-ul competitiei: http://redbull.ro/osleahiride. Pentru ambele categorii, Open si Pro, organizatorii îsi rezervã dreptul de a acorda wild-carduri pânã la data competitiei. Editia din 2019 vine cu multe schimbãri si îmbunãtãtiri si suntem nerãbdãtori sã ajungem la fata locului.  La finalul competitiei si dupã ultima fotografie pe podium va avea loc after party-ul pe care nu vreti sã îl ratati sub nicio formã. Povestea întreagã o gãsiti aici: https://www.redbull.com/ro-ro/start-inscrieri-red-bull-oslea-hiride-2019, Pagina Facebook: https://www.facebook.com/osleahiride/
Andreea Ursu