Un petrosãnean a permis accesul în locuintã unor persoane necunoscute care l-au lãsat fãrã portmoneul cu bani. Politistii au întocmit dosar penal si efectueazã cercetãri sub aspectul comiterii infractiunii de furt. În fapt,  în data de luni, 3 decembrie, în jurul orei 12:30, Politia  Municipiului Petrosani a fost sesizatã de un bãrbat în vârstã de 53 de ani, cu privire la faptul cã a permis accesul în locuinta sa unor persoane necunoscute, care i-au sustras portofelului în care avea e aproximativ 250 de lei si mai multe carduri de fidelitate.
Bãrbatul a precizat cã cei doi au afirmat cã vecina sa, care locuieste la apartamentul situat deasupra  apartamentului sãu, a chemat un  instalator deoarece avea unele probleme la conducta de apã. Petroseneanul  a permis accesul în locuinta sa  „instalatorului” chemat de vecina sa, care era însotit de o femeie, despre care a afirmat cã este sotia acestuia.
În timp ce proprietarul apartamentului se afla în baia locuintei împreunã cu asa-zisul instalator, femeia a asteptat singurã, în hol. Dupã plecarea celor douã persoane, partea vãtãmatã a sesizat lipsa portofelului pe care îl tinea în hol, într-o plasã.
În cauzã, politistii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de furt, cercetãrile vizând identificarea si tragerea la rãspundere penalã a autorilor si recuperarea prejudiciului. Pentru a nu deveni victime ale infractiunii de înselãciune/furt comisã prin acest mod de operare, politistii  vã recomandã: Înainte de a permite accesul în locuintã unor persoane necunoscute, solicitati întotdeauna CARTEA DE IDENTITATE si  LEGITIMATIA DE SERVICIU.  Fiti circumspecti la astfel de prestatori de servicii, mai ales dacã nu l-ati solicitat în prealabil sau dacã nu a fost anuntat din timp de administratorul de bloc/seful de scarã. Solicitati întotdeauna, PE LOC, o chitantã/facturã pentru orice fel de serviciu prestat la domiciliu.  Refuzul sau sustragerea persoanei de a vã furniza o chitantã în schimbul  banilor primiti, sã vã dea certitudinea cã este o înselãtorie.  Asigurati-vã cã aveti toate informatiile necesare pentru a nu fi înselat, a nu cãdea în plasa celor certati cu legea: puneti multe întrebãri, cereti suficiente detalii, iar dacã aveti  suspiciunea cã ati putea fi înselat, anuntati imediat Politia.