“Instalatorii” l-au lãsat fãrã portmoneul cu bani

 

Un petrosãnean a permis accesul în locuintã unor persoane necunoscute care l-au lãsat fãrã portmoneul cu bani. Politistii au întocmit dosar penal si efectueazã cercetãri sub aspectul comiterii infractiunii de furt. În fapt,  în data de luni, 3 decembrie, în jurul orei 12:30, Politia  Municipiului Petrosani a fost sesizatã de un bãrbat în vârstã de 53 de ani, cu privire la faptul cã a permis accesul în locuinta sa unor persoane necunoscute, care i-au sustras portofelului în care avea e aproximativ 250 de lei si mai multe carduri de fidelitate.
Bãrbatul a precizat cã cei doi au afirmat cã vecina sa, care locuieste la apartamentul situat deasupra  apartamentului sãu, a chemat un  instalator deoarece avea unele probleme la conducta de apã. Petroseneanul  a permis accesul în locuinta sa  „instalatorului” chemat de vecina sa, care era însotit de o femeie, despre care a afirmat cã este sotia acestuia.
În timp ce proprietarul apartamentului se afla în baia locuintei împreunã cu asa-zisul instalator, femeia a asteptat singurã, în hol. Dupã plecarea celor douã persoane, partea vãtãmatã a sesizat lipsa portofelului pe care îl tinea în hol, într-o plasã.
În cauzã, politistii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de furt, cercetãrile vizând identificarea si tragerea la rãspundere penalã a autorilor si recuperarea prejudiciului. Pentru a nu deveni victime ale infractiunii de înselãciune/furt comisã prin acest mod de operare, politistii  vã recomandã: Înainte de a permite accesul în locuintã unor persoane necunoscute, solicitati întotdeauna CARTEA DE IDENTITATE si  LEGITIMATIA DE SERVICIU.  Fiti circumspecti la astfel de prestatori de servicii, mai ales dacã nu l-ati solicitat în prealabil sau dacã nu a fost anuntat din timp de administratorul de bloc/seful de scarã. Solicitati întotdeauna, PE LOC, o chitantã/facturã pentru orice fel de serviciu prestat la domiciliu.  Refuzul sau sustragerea persoanei de a vã furniza o chitantã în schimbul  banilor primiti, sã vã dea certitudinea cã este o înselãtorie.  Asigurati-vã cã aveti toate informatiile necesare pentru a nu fi înselat, a nu cãdea în plasa celor certati cu legea: puneti multe întrebãri, cereti suficiente detalii, iar dacã aveti  suspiciunea cã ati putea fi înselat, anuntati imediat Politia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.