Cristian Resmeritã: “Degrevãm Complexul Energetic Hunedoara de o povarã financiarã considerabilã”

Parlamentarii au dat votul final în ceea ce priveste plata certificatelor verzi. CE Hunedoara, CE Oltenia si CET Govora vor fi scutite de la plata certificatelor verzi.  Ministerul Energiei va notifica mãsura de exceptare Comisiei Europene, Consiliul Concurentei va stabili dacã este sau nu ajutor de stat. Proiectul a fost initiat de mai multi  parlamentari, printre care se regãseste si senatorul PSD Hunedoara, Cristian Resmeritã.
Parlamentarii au decis ca societãtile sã fie exceptate de la plata  certificatelor pentru  consumul de energie electricã utilizat la extractia, prepararea si manipularea cãrbunelui. Proiectul de lege, ce modificã Legea  220/2008, initiat de 23 de deputati si senatori,  a fost votat ieri, 28 noiembrie, în plenul Camerei Deputatilor. “Este un câstig faptul cã am reusit sã trecem acest proiect de lege prin Parlament. Degrevãm astfel Complexul Energetic Hunedoara de o povarã financiarã considerabilã. La fel ca si pânã acum si pe viitor voi face absolut tot ceea ce tine de mine pentru a ajuta compania energetic de care depind mii de hunedoreni”, a declarat Cristian Resmeritã,  senator PSD Hunedoara.  Actul normativ urmeazã sã fie promulgat de presedintele Klaus Iohannis. Ministerul Energiei are obligatia de a notifica Comisiei Europene noi reglementãri ale legii, aplicarea mãsurii de exceptare nou instituite urmând sã se realizeze dupã ce se obtine autorizarea de la Consiliul Concurentei, care va stabili dacã este sau nu ajutor de stat.  Potrivit proiectului, reglementãrile în vigoare încalcã Constitutia României. Complexul Energetic Hunedoara a fost sanctionat pentru neachizitionarea certificatelor verzi. Sanctiunea stabilitã de Fondul de mediu aferentã neachizitionãrii certificatelor verzi (2015 si 2016) în sumã de 27.346.287 lei, respectiv amenda data de ANRE pentru neachizitionarea  certificatelor verzi  aferente anului 2016 în valoare de 4.375.015  lei si anului 2017 în  valoare de 883.183 lei.
Monika BACIU

Advertisements

7 comentarii la „Cristian Resmeritã: “Degrevãm Complexul Energetic Hunedoara de o povarã financiarã considerabilã”

 • 2 decembrie 2018 la 20:08
  Permalink

  Felicitari PSD ! Felicitari domnului senator Cristian Resmerita ! Termocentrala Paroseni este modernizata de japonezi si indeplineste toate conditiile de mediu dar vrem investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan si termoficare modernizata in toata valea jiului ca stam pe un munte de carbune (huila carbune superior) si nu avem caldura si apa calda in apartamente !

 • 2 decembrie 2018 la 21:06
  Permalink

  Intradevar PSD este un partid de stanga , pentru oameni ! PNL – PDL (inclusiv si Ciolos) cand au fost la guvernare nu au facut nimic pentru oameni si nimic altceva ! Voi vota si la viitoarele alegeri cu PSD !

 • 3 decembrie 2018 la 05:01
  Permalink

  mai intai trebuia sa vorbiti cu cei de la UE sa nu ne pomenim din nou cu o amenda

 • 3 decembrie 2018 la 16:56
  Permalink

  Povara considerabila de care vorbeste senatorul este NEGLIJABILA raportata la pierderea anuala a CEH. Verificati !

 • 3 decembrie 2018 la 23:39
  Permalink

  M–e PSD ! M–e domnului senator Cristian Resmerita ! Termocentrala Paroseni este modernizata de japonezi pentru acele vremuri de demult si nu indeplineste toate conditiile de mediu dar vrem investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan in si pentru inchiderea totala a acestora si termoficare modernizata in toata valea jiului cu ajutorul centralelor de apartament ca oricum degeaba stam pe un munte de carbune (huila carbune superior dar scump si greu de exploatat) si nu avem caldura si apa calda in apartamente !

 • 5 decembrie 2018 la 17:31
  Permalink

  Abureala ieftina, pai la cifrele aparute in presa cu o gaura de aproape 1 miliard euro in ultimii 3 ani CEH-ul, e degrevat cu praful de pe toba cu astia 1 milion euro……Parlamentarul aplica tactica, hai sa vorbim vorbe, la fel ca si-n cazul pensionarilor cu gr 1 si 2 de munca !

 • 10 decembrie 2018 la 11:11
  Permalink

  Sa se aloce bani nerambursabili de la U.E. pentru inchiderea totala si definitiva a C.E.H. -ului si pentru acordarea unei ordonante decente tuturor angajatilor !!!

Comentariile sunt închise.