Peste 50.000 de metri cubi de apã a recuperat, în numai o lunã de zile, furnizorul de apã potabilã din Valea Jiului, în urma mãsurilor dure luate de conducerea societãtii.

Au încercat sã se fofileze de la plata consumului real de apã potabilã, dar au fost prinsi.

Vorbim despre o multime de „smecheri” de Valea Jiului, marea majoritate oameni potenti financiari, dar au fost prinsi de conducerea societãtii furnizoare, ApaServ Valea Jiului SA. Mãsurile dure aplicate de directorul societãtii, Costel Avram, decis sã recupereze pierderile imense înregistrate de firmã, nu s-au lãsat fãrã urmãri de proportii inimaginabile. „Din momentul în care am venit director, am avut o discutie cu toti cei din conducere, cât si cu sefii de servicii, cãrora le-am spus cã au libertatea de a-si face treaba, cu respectarea regulamentului si a legilor care sunt în vigoare. Le-am dat libertatea de a-si face datoria. Si, încetul cu încetul, rezultatele încep sã aparã, dar încã mai avem foarte mult de lucru. Cu fiecare lunã care trece, cantitatea de apã facturatã creste. În luna august, cantitatea facturatã a crescut cu 50.000 de metri cubi, fatã de luna iulie. Am ajuns la un grad de încasare de 65% din factura curentã, în comparatie cu luna precedentã, când era sub 50%”, a declarat directorul SC ApaServ Valea Jiului SA, Costel Avram. Iar cei care au încercat sã fenteze societatea sunt, în marea lor majoritate, oameni cu bani. Directorul Avram a spus cã, în general, oamenii simpli nu încearcã sã facã „smecherii”, ci, eventual, acumueazã datorii, din cauzã cã nu au bani sã plãteascã apa consumatã, iar pensionarii sunt cei mai constiinciosi clienti ai firmei.  Iar furturile nu se puetau produce fãrã implicarea unir angajati ai furnizorului de apã din Valea Jiului. Unii au fost deja prinsi si bãgati în comisia de disciplinã. Un caz este al unui sef de sector care a primit deja  un avertisment, dar si o sanctiune financiarã de 10% din salariu. „Prin toate actiunile pe care le facem, arãtãm cã suntem transparenti si, indiferent de functia si de rangul pe care îl are unul sau altul în societate, oamenii sunt egali. Ultimele actiuni care au fost au arãtat acest lucru. Un lucru care mã doare este cã toate aceste ilegalitãti nu puteau fi fãcute decât cu ajutorul unor specialisti si, chiar dacã îmi vine greu sã spun, oamnei de la SC Apa Serv Valea Jiului”, a mai spus sursa citatã anterior.

Iar actiunile de acest fel vor continua si în perioada urmãtoare, asa încât pierderile înregistrate în acest fel de societate sã fie reduse la minimum posibil.

Carmen Cosman