În statiunea montanã Straja, deja au ajuns primii turisti care vor sãrbãtori Ziua Nationalã a României pe pârtie.  Potrivit cabanierilor, zãpada care s-a asternut este bunã de schiat, dar în functie de vreme sezonul de iarnã va debuta, cel mai probabil, sãptãmâna viitoare.
“S-au anuntat turisti pentru 1 Decembrie, iar noi suntem pregãtiti asa cum se cuvine. Va fi multã veselie, iar cei care vor urca vor avea parte de si de mâncãruri traditionale, vin fiert, ori tuicã fiartã, pentru a marca Ziua Nationalã a României”, spune Emil Pãrãu. Cabanierii le-au pregãtit celor care  sãrbãtoresc Marea Unire la munte o serie de surprize si multã veselie. Aici v-a avea loc festivalul “Sunete de munte”, unde ce prezenti îi vor putea urmãri pe Talvar, Mihai Pol, ori Module.  De asemenea, turistii vor fi întâmpinati cu produse traditionale, vin fiert si tuicã fiartã, care va putea fi servitã chiar pe pârtie.
În Parâng sezonul de iarnã debuteazã dupã data de 15 decembrie
Noul sezon turistic din statiunea montanã Parâng va debuta dupã data de 15 decembrie. Dacã vremea se va mentine rece, iar în munte va continua sã ningã, vor fi puse în functiune si tunurile de zãpadã. În plus, turistii care aleg ca destinatie statiunea montanã Parâng vor avea parte în acest sezon de o serie de noi investitii.
“Noi vom fi pregãtiti, am fãcut niste amenajãri la pârtia B, am lãrgit pârtia de sanie. În principiu, dacã temperaturile sunt sub zero grade, dupã 15 decembrie o sã fim în posibilitatea de a porni tunurile”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi,  primarul municipiului Petrosani. În paralel, autoritãtile locale lucreazã si la partea birocraticã. În aceastã perioadã se vor transmite  documentele cu noile mãsurãtori topografice pentru scoaterea din fondul forestier a unor suprafete de teren.
“E aproape gata acea lucrare cu mãsurãtorilor pentru scoaterea din fondul forestier.  Toatã iarna o sã avem timp sã facem  demersurile birocratice astfel încât sã sperãm cã anul viitor vom primi acele suprafete  pentru TS4. Acum  o sã cerem mai putin, vreo 10 hectare.  O sã mergem etapizat  si sã sperãm cã vom reusi sã facem  ceva”, a mai spus sursa citatã.
Monika BACIU