Haralambie Vochitoiu, presedintele PPDD Hunedoara si Costel Avram, directorul SC Apa Serv Valea Jiului au plecat de la apã si se ceartã politic. Totul a pornit imediat ce corpul de control al Apa Serv a gãsit hotelul ce apartine familiei lui Raj Tunaru, cu apometre defecte.

Vochitoiu a sãrit în apãrarea lui Raj Tunaru, care e membru PPDD si i-a cerut lui Avram în sedinta de consiliu Judetean sã vinã cu un plan de ieftinire a pretului apei de Valea Jiului. „Vineri, 21 septembrie 2012, am cerut, în baza drepturilor pe care le are un consilier judetean, o interpelare în Consiliul Judetean Hunedoara, în care i-am cerut domnului director Avram sã se prezinte în fata noastrã, deoarece Consiliul judetean e actionar majoritar la firma de apã, sã ne prezinte strategia pe care o are si planul de rentabilizare a firmei si de ieftinire a pretului apei. Ca rãspuns, un loc sã se apuce sã facã strategia, luni 24 septembrie, la prima orã m-am trezit cu corpul lui de control la sediul unei firme la care eu sunt actionar”, sustine Haralambie Vochitoiu, presedinte PPDD Hunedoara., om de afaceri. În replicã, responsabilii de la ape sustin cã membrii echipei Corpului de control al Apa Serv nu au putut sã intre, luni, sã verifice apometrele firmei la care e actionar Vochitoiu, în conditiile în care controlul a vizat mai multe firme din zonã. „Noi facem verificãri la diverse societãti si luni aveam planificatã zona Livezeni. Verificãm sistemul de alimentare cu apã al  acestora. Când am ajuns la societatea respectivã, unde ni s-a solicitat delegatie ca sã intrãm. Asta în mod special, cu toate cã toti aveau legitimatii de verificare si control”, sustine Florin Donisã,

director tehnic Apa Serv.

Vochitoiu spune cã asta nu e decât o rãzbunare politicã si nu a permis accesul în firma sa, decât dupã ce controlorii au prezentat actele necesare. „M-am deplasat acolo, iar pentru cã mi-am dat seama cã asta e reactia domnului Avram la cererea mea din Consiliul Judetean de vineri, am cerut delegatiile acestor bãieti,au venit cu ele si i-am lãsat sã verifice. Îmi pare rãu cã domnul Avram face în continuare circ, în loc sã facã treabã. Se pare cã Avram are 60 si ceva de milioane de lei (n.r. lei vechi), pe lunã si nu are decât sã facã circ pe banii ãstia”, a adãugat Haralambie Vochitoiu.

Mãrul discordiei pare sã fi fost initial hotelul familiei lui Raj Tunaru, care gãzduieste si sediul PPDD Petrosani. Acolo, echipa de la ape a gãsit un apometru defect si care nu înregistra consumul real de apã.

Diana Mitrache