Doru Visan: “Este al treilea an când ne bazãm cu preponderentã pe cãrbune”

 

Secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Visan, sustine cã  pentru al treilea an consecutiv, cãrbunele are principala contributie la mentinerea Sistemului Energetic National.  Datele de la Transelectrica relevã acelasi lucru. De câteva zile, pe primul loc la productia de energie electricã la nivel national se situeazã cãrbunele.
„Când vorbim de noile tehnologii si inovatie, accentul se pune pe energia din surse  regenerabile si stocare. Trebuie însã sã ne concentrãm mai mult pe tehnologiile ce permit exploatarea curatã a cãrbunelui. Este al treilea an când ne bazãm cu preponderentã pe cãrbune, care reuseste sã facã fatã cu toate constrângerile dictate de pretul certificatelor de CO2 si mecanismul de expropriere extrem de greoi. Cãrbunele a reusit sã îsi mentinã capacitãtile pentru fiecare iarnã, si cu mici exceptii sã rãspundã pozitiv la fiecare solicitare”, a declarat Doru Visan, Secretar de Stat în Ministerul Energiei, la Conferinta anualã InvesTenergy cu tema „Pregãtiti pentru NEXTenergy? PRETuieste si INVESteste pentru viitor”, organizatã sub patronajul ANRE. Indiferent de conditiile  atmosferice, Complexul Enegetic Oltenia si cel din Hunedoara  au capacitatea de a mentine echilibrul si siguranta Sistemului Energetic National.
Monika BACIU

11 comentarii la „Doru Visan: “Este al treilea an când ne bazãm cu preponderentã pe cãrbune”

 • 27 noiembrie 2018 la 19:38
  Permalink

  Vrem investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan pentru a deveni rentabila huila (carbune superior) din valea jiului !!! Vrem caldura si apa calda in toata valea jiului ca stam pe un munte de carbune !!!

  Răspunde
  • 28 noiembrie 2018 la 16:57
   Permalink

   Vrem investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan pentru inchiderea cat mai rapida a acestora, pentru ca oricum este nerentabila huila (carbune superior) din valea jiului !!! Vrem caldura si apa calda in toata valea jiului ca stam oricum degeaba pe un munte de carbune care este scump si dificil de exploatat !!!

   Răspunde
 • 27 noiembrie 2018 la 20:44
  Permalink

  Alo, carbunele in Romania este de doua sorturi: lignit si huila.
  Pe care sort se bazeaza productia de energie electrica?
  Sau sa-l intrebam altfel pe secretarul de stat de la Paroseni: care a fost cota de piata a termocentralei Paroseni in anul 2018? ZERO virgula cat? Dar in 2017?

  Răspunde
  • 27 noiembrie 2018 la 20:54
   Permalink

   Lignitul este un carbune inferior care nu prea arde (fumega) se aducea carbune din Serbia sa ajute la ardere in Termocentralele din Oltenia , plus ca se distrunge Mediul Inconjurator cu defrisarile de la carierele de lignit din Gorj (Complexul Energetic Oltenia) .

   Răspunde
   • 28 noiembrie 2018 la 17:06
    Permalink

    Lignitul este un carbune inferior dar ieftin si usor de exploatat care nu prea arde (fumega) dar este ceea ce este necesar si bine pentru C.E.O. se aducea carbune din Serbia, pentru ca asa trebuie, sa ajute la ardere in Termocentralele din Oltenia , plus ca se transforma Mediul Inconjurator cu defrisarile de la carierele de lignit din Gorj (Complexul Energetic Oltenia) dar nu afecteaza cu nimic !!!

    Răspunde
  • 28 noiembrie 2018 la 16:58
   Permalink

   Normal ca pe lignit !!!

   Răspunde
 • 27 noiembrie 2018 la 22:31
  Permalink

  „Oltean” sau „Minerii vaii jiului”, adica…….Tembelica, iar ai uitat sa-ti iei rudotelul????

  Răspunde
 • 27 noiembrie 2018 la 22:51
  Permalink

  Sa se inchida carierele de lignit din Gorj (Complexul Energetic Oltenia) !

  Răspunde
 • 28 noiembrie 2018 la 17:10
  Permalink

  Sa traiasca carierele de lignit din Gorj (Complexul Energetic Oltenia) !

  Răspunde
  • 28 noiembrie 2018 la 20:01
   Permalink

   Valter , lignitul nu prea arde FUMEGA !!!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.