Oficialii Ministerului de Finante sustin cã se doreste ca în proiectul de buget aferent  anului viitor, impozitul pe venit sã rãmânã integral la primãrii.  O modificare în acest sens a existat anul acesta, iar primãriile au pierdut sume importante de bani. Asta ar însemna mai multi bani la bugetele primãriilor.
“Pentru proiectul de buget pe anul 2019 se intentioneazã modificarea legislatiei privind impozitul pe venit, în sensul ca acest impozit sã rãmânã integral  la nivelul unitãtilor  administrativ-teritoriale, aceastã mãsurã fiind prevãzutã în programul de guvernare”, aratã un document al Ministerului de Finante.
Totodatã se lucreazã si la normele privind echilibrarea bugetelor. “În ceea ce priveste sistemul de echilibrare avut în vedere pentru anul 2019, mentionãm cã, în prezent Ministerul Dezvoltãrii Regionale si Administratiei Publice, împreunã cu Ministerul Finantelor  Publice si structurile asociative ale administratiei publice locale analizeazã modul de  echilibrare a bugetelor locale urmând a propune Guvernului, în cel mai scurt timp, un proiect de act normativ care sã reglementeze acest aspect”, mai aratã documentul. Decizia  finalã prin care impozitul pe venit rãmâne integral la administratiile locale va fi luatã printr-un act normativ înainte de a se  finaliza bugetul pe anul 2019.
Monika BACIU