Fostul lider al PSD Petrosani, acum presedinte judeten al Partidului Poporului – Dan Diaconescu, Haralambie Vochitoiu, poartã discutii la judet si la centru pentru a o primi în partid pe prospãt demisionara din PDL, deputatul de Valea Jiului Monica Iacob Ridzi. Vochitoiu crede cã deputatul a avut o mare contributie la sumele importante intrate în Vale.

Multã lume bãnuieste cã dupã demisia deputatului PDL de Valea Jiului, Monica Iacob Ridzi, din partidul în care a activat 16 ani, aceasta nu s-ar orienta spre cei care i-au fost si cãrora le-a fost opozabilã dintotdeauna, respectiv PSD si PNL. Ca urmare, a rãmas partidul nou PP-DD aflat pe val.

Sâmbãtã, la Petrosani, Monica Iacob Ridzi a declarat cã va candida în continuare pentru a sustine Valea Jiului si cã este deschisã oricãrei oferte fãcute în acest sens: ” Voi candida în decembrie, voi lupta în continuare. Sunt deschisã la orice ofertã pe care o voi primi atâta timp cât apãr interesele Vãii Jiului”.

Presedintele PP-DD Hunedoara, Haralambie Vochitoiu, spune cã, dincolo de greseli, sumele mari de bani care au venit în Valea Jiului, în ultimii patru ani, se datoreazã în proportie de 80-90 la sutã datoritã pozitiei avute de Monica Iacob Ridzi si cã a avut o discutie ”ca de la om la om” cu deputatul, în vederea venirii în partid.

”Este o discutie, dar trebuie sã vãd ce spun colegii de partid. Sunt unii colegi care spun cã ceea ce s-a câstigat cu Oltchim o sã pierdem cu primirea Monicãi Iacob Ridzi în partid. Eu de data asta nu am o pãrere, adicã nu pot sã-mi exprim pãrerea personalã, dar sã nu uitãm cã Monica a fãcut multe lucruri pentru Vale.

În orice caz, am stabilit douã întâlniri pentru consultãri pe aceastã temã. Una la judet, alta la nivel national. Decizia nu-mi apartine, dar sigur cã am si eu o pãrere. Dacã se stabileste acest lucru – cu toatã dragostea! Dacã nu, vom colabora în viitor. Monica Ridzi, oricum, si ca independent, este un politician care poate lua jumãtate din voturile din colegiu. În Valea Jiului, în ultimii patru ani, au venit multi bani, si asta si datoritã pozitiei sale. În mare, circa 80-90 la sutã din bani i se datoreazã. Sigur, este vorba de dalele lui Videanu, de câteva buzunare umflate, dar au fost si s-au cam terminat. Ce facem în viitor? Nici Mona nu mai are capacitatea si influenta pe care a avut-o. O spun acum si o voi spune si în campania electoralã: ne trebuie oameni care sã-i ducã capul, sã aibã sanse si sã candideze. Poate am mai gresit si eu, cã oameni suntem. Dar, repet, cine sã aducã bani pentru Valea Jiului? Este nevoie si de marmurã pe strãzi, dar important este ce are omul de rând în buzunar. Si noi putem sã facem asta si vom câstiga.

Nu vreau ca PP-DD sã devinã haina de ploaie a celor nemultumiti din alte partide. Ca Mona mai sunt, si dacã sunt oameni de valoare care sã aducã un plus partidului, da, au portile deschise” – a declarat Haralambie Vochitoiu, presedinte PP-DD Hunedoara.

Când era presedinte al PSD Petrosani, Vochitoiu o ataca dur pe Monica Iacob Ridzi, spunând cã este un adersar de temut, astfel recunoscându-i veleitãtile de politician. Dar nimeni nu-i vedea alãturi, desi viata are meandre nebãnuite si de aceea este bine sã fie lãsat loc de bunã ziua.

Ileana Firtulescu