În speranta cã iarna nu ne va mai tot surprinde si vom sti cum sã actionãm rational, responsabilii din Consiliul Judetean Hunedoara sunt gata sã instituie un comitet de urgentã.
Se va actiona unitar, cu un program bine stabilit, iar un centru de permanentã va deservi toate necesitãtile unei comunitãti, dupã ce ninge.  „Se va institui, în momentul când dã zãpada, o permanentã la CJH, lucru ce nu a mai  fost fãcut. 24 din 24 de ore va fi un angajat al CJH, care va prelua toate problemele. Facem si un protocol cu Prefectura, ISU si Politia Rutierã, iar comanda pentru deszãpezire pe drumurile judetene va fi unicã. Exact ca si în momentele când este cod galben, sau rosu si ne mutãm toti sediul în care se face comitetul de urgentã”, spune Costel Avram, administratorul public al judetului Hunedoara.
Mai mult, de sãptãmâna viitoare, va fi deschisã si o linie telefonicã gratuitã, unde, mai ales administratiile locale, vor putea sã cearã sprijin, asa încât drumurile sã fie fãrã zãpadã. „Prefectura, primarii, politia, dacã au ceva de spus si existã o problemã, pot suna la un tel verde, pe care îl vom deschide de sãptãmâna viitoare, unde vom rãspunde  noi, cei care fac permanentã”, a mai adãugat administratorul public al judetului Hunedoara.  An de an, ninsorile fac probleme, iar cel putin acum, autoritãtile spun cã sunt pregãtite. Au un plan de interventie, stiu cum sã se grupeze si poate, în aceastã iarnã, nu vor mai fi, mãcar drumurile judetene, acoperite cu zãpadã.
Diana Mitrache