Nu prea au lucrat pe perioada timpului frumos, iar acum motiveazã cã vremea nu mai  permite lucrãri în munte. Vorbim despre constructorii care au câstigat licitatia pentru constructia drumului spre statiunea Parâng, si care au reusit pânã acum sã lucreze doar la terasamente.
Acum, însã, au decis sã opreascã lucrul si au notificat Consiliul Judetean Hunedoara, lucru cu care cei care gestioneazã acest for judetean nu au fost de acord. „Voi face o notificare în care le cer sã se conformeze si sã îsi reactualizeze graficul lucrãrilor, ca, în acelasi timp, sã nu depãseascã termenul limitã propus pentru finalizarea lucrãrilor. Joi voi semna acea notificare cãtre firma de care sunt nemultumit cã, atunci când a fost vremea bunã, pentru cã vremea a tot tinut cu noi, ei nu si-au fãcut treaba ”, a spus Costel Avram, administrator Public al judetului Hunedoara.
S-a lucrat putin, iar mai bine de o lunã si jumãtate, constructorii nu au reusit sã facã mai nimic.
„Au fãcut ceva la terasamente. E adevãrat cã, în primele douã luni, erau trecute în proiect  lucrãri la terasamente, dar ele sunt plãtite foarte prost, asa cã acum trebuie sã facã lucrãri foarte multe pentru a-si lua banii. Nu ti-au putut încasa banii programati  pentru aceastã perioadã si acum sunt nemultumit. Nu poti face un drum cu un excavator si o rabã”, a mai adãugat administratorul Costel Avram.
Constructorul, firma Strabag, are de construit drumul în  27 de luni, iar contractul a fost semnat la finele lunii august, în munte. Sunt 3.725  de metri de reabilitat, iar lãtimea pãrtii carosabile va fi de 4 metri. Artera va avea 4 km si jumãtate de rigole betonate, care vor drena apele, 23 de podete si pe 2 km si 200 de metri va fi  construit un zid de sprijin, totul la suma de aproximativ 17.308.917,86 de lei.
Drumul, însã, se închide pe perioada iernii, când este absolut impracticabil, iar constructorii spun cã acum nu mai pot continua.
Diana Mitrache