În statiunea montanã Straja au loc pregãtiri intense pentru deschiderea sezonului de schi.  Vremea potrivitã a fãcut ca un strat de zãpadã sã se astearnã deja, iar în plus, administratorii domeniului schiabil au pornit si instalatiile de zãpadã artificialã. Noul sezon îi va întâmpina pe turisti cu o serie de noutãti. În statiune se va inaugura si o pârtie de snow tubing.

„În acest an vom inaugura un traseu de tubing lângã covorul rulant de pe Pârtia de începãtori Baloo”, spun cei din Straja. Tot domeniul schiabil de la Strajã  însumeazã 26 de km de pârtii, fiind unul dintre cele mai  mari din tarã.  Primarul municipiului Lupeni anuntã cã, pentru acest sezon, administratia localã nu va face  modificãri nici în ceea ce priveste târfele de  operare pentru instalatiile de care dispune sau  pentru celelalte servicii puse la dispozitia  operatorilor de turism sau a turistilor.
”Se vor pãstra aceleasi tarife, preturile fiind mentinute la un nivel minim, astfel încât, atât turistii cât si cetãtenii Lupeniului sã poatã  beneficia de accesul facil si comod în statiune,  utilizând telegondola”,  a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.  Sezonul de schi se va deschide, oficial, pe data de 1 decembrie.
Monika BACIU