Deputatul hunedorean, Monica Iacob Ridzi, a sustinut, sâmbãtã, o conferintã de presã la Petrosani în cadrul cãreia a explicat motivele care au dus la demisia sa din Partidul Democrat Liberal si din grupul parlamentar democrat – liberal. Monica Ridzi si-a înaintat demisia din PDL, miercuri.

“Am tinut aceastã conferintã de presã ca sã vã explic adevãratele motive pentru care am plecat din PDL în 19 septembrie 2012. Decizia a fost foarte dificilã pentru cã am fost membru din martie 1997. 16 ani am crezut în partid, în principiile partidului, dar am observat cã în momentul de fatã PDL a intrat în aliantã cu persoane care în cariera politicã au trecut de la un partid la altul. Am condamnat mereu traseismul politic. Mi-a fost foarte greu si nu am crezut niciodatã cã voi demisiona mai ales cã am fost loialã partidului si am vrut sã-i dau valoare. Dovada e cã la alegerile locale am obtinut foarte multe voturi, în special la Petrosani, unde Tiberiu Iacob Ridzi a luat peste 60%, în conditiile în care la nivel national PDL era cotat la 15%, iar la Petrila de douã ori mai mult decât la nivel national”,  a declarat Monica Iacob Ridzi la Petrosani.

Mai mult, ea afirmã cã mereu a sustinut partidul si oamenii din partid (campania electoralã a Elenei Bãsescu pentru alegerile de la europarlamentare-n.r.), însã tot oamenii „portocalii” au dezamãgit-o. În plus, ea a ajuns la concluzia cã Valea Jiului si interesele zonei nu sunt luate în seamã la nivel central, acesta fiind principalul motiv pentru care a ales sã pãrãseascã formatiunea politicã din care a fãcut parte 15 ani.

„Niciodatã nu am dezamãgit partidul. S-a speculat cã am plecat din partid din cauza dosarului penal. Nu e adevãrat, pentru cã, dacã era acest lucru, plecam încã în urmã cu trei ani. Am observat cã nu am sprijin din partea partidului si cã sunt condamnatã de oameni chiar dacã nu am fost condamnatã de judecãtor. Am dreptul la prezumtia de nevinovãtie. Consider cã PDL-ul nu mai reprezintã oamenii din Valea Jiului. Între PDL si Valea Jiului s-a format o prãpastie drept pentru care am ales interesele Vãii Jiului. Sunt datoare sã lupt pentru interesele din Valea Jiului si sã demonstrez cã Valea Jiului e greu de învins”, a mai spus deputatul hunedorean.

Deputatul recunoaste anumite greseli pe care le-a fãcut în timpul mandatului, mandat în care ea a sustinut interesele altor persoane (familia Bãsescu –n.r.), însã acele persoane au inalturat-o. „Am fãcut greseli în timpul mandatului pentru cã am crezut în oameni, dar acum vãd viata altfel si oamenii nu pot rãmâne într-un partid fãrã principii în care se iau decizii subiective”, spune Monica Ridzi.

În ceea ce priveste o posibilã candidatura, deputatul spune cã va intra în cursa electoralã pentru un nou mandat de deputat. În plus, ea este deschisã si la ofertele care vor veni din partea celorlalte formatiuni politice, atâta timp cât se are în vedere sustinerea Vãii Jiului.

„Sunt într-o perioadã de analiza. Voi candida în decembrie, voi lupta în continuare. Sunt deschisã la orice ofertã pe care o voi primi atâta timp cât apãr interesele Vãii Jiului”, a finalizat deputatul Monica Iacob Ridzi.

În ziua demisiei deputatului din cadrul Partidului Democrat Liberal, liderul formatiunii politice, Vasile Blaga a declarat cã Monica Iacob Ridzi a pierdut sustinerea de la centru, aceasta neavând posibilitatea de a candida pentru un nou mandat din cauza dosarului penal pe care îl are. “Mi-a spus cã dânsa are intentia sã candideze. I-am spus cã PDL respectã toate criteriile propuse de comisia de eticã a coalitiei, mai ales cã ele fac parte integrantã din codul etic al partidului. Deci pe listele PDL nu poate candida », a declarat Vasile Blaga, presedintele PDL, miercuri dupã ce Monica Iacob Ridzi i-a înmânat demisia.

16  ani de PDL

În vârstã de 35 de ani, Monica Iacob – Ridzi a devenit membru al Partidului democrat încã din anul 1997 si pe listele acestui partid a avut loc si ascensiunea, dar si decãderea ei politicã. A fost mai întâi Secretar al Biroului Permanent Local al Organizatiei de Tineret Petrosani, apoi Vicepresedinte al Biroului Permanent Local al Organizatiei de Tineret a Partidului Democrat – Petrosani. Între 1999 si 2001, Monica Ridzi a fost aleasã Vicepresedinte al Biroului Permanent Judetean al Organizatiei de Tineret a Partidului Democrat Hunedoara, iar între 2000 – 2004 a fost consilier parlamentar.

Între 2001 si 2006 a detinut functia de Presedinte al Biroului Permanent Judetean al Partidului Democrat  Organizatia de Tineret a Partidului Democrat Hunedoara si, totodatã Vicepresedinte al Biroului Permanent National al Organizatiei de Tineret a Partidului Democrat, iar din februarie 2008 a fost aleasã în functia de Presedinte al Organizatiei de Tineret a Partidului Democrat-Liberal.

Pe listele PDL, Monica Iacob Ridzi a fost aleasã consilier judetean, apoi europarlamentar si deputat în Parlamentul României.

Raul IRINOVICI